ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 30/11/2020 ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟ Δ.Σ.ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

0

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΗΞΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ www.loutropoleis.com 2310905164 Thessaloniki

Δελτίο Τύπου 3-12-2020

Οι εξελίξεις στον θεραπευτικό τουρισμό υπό το πρίσμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωναϊού και των περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν από την Ελληνική κυβέρνηση και οι επιπτώσεις τους στην λειτουργία και ανάπτυξη των ελληνικών λουτροπόλεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. και των Επιτροπών του Συλλόγου για τις τρέχουσες δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες που έλαβε ο Πανελλήνιος Σύλλογος την τελευταία περίοδο.

Ειδικότερα ενημέρωσε για την επιστολή προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης σχετικά με τα λουτρά στα Θερμιά του δήμου Παρανεστίου, της Σαμοθράκης, της Τραϊανούπολη στην Αλεξανδρούπολη και της Γεννησέας στην Ξάνθη, την επιστολή προς τον γενικό διευθυντή του Μiraggio thermal στο Παλιούρι της Χαλκιδικής σχετικά με την προβολή της ιαματικής πηγής της επιχείρησης και τα δημοσιεύματα για την ιστορία των λουτροπόλεων στην περιοχή των Καμένων Βούρλων -Θερμοπύλων της Φθιώτιδας.

Ανέλυσε, επίσης το πρόγραμμα που υλοποιεί ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας με τη συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού με την Αλβανία στον τομέα των ιαματικών πηγών και το πρόγραμμα συνεργασίας σχετικά με τις ιαματικές πηγές στην προώθηση του τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία με έμφαση στα σημαντικά υδάτινα σώματα και τις ιαματικές πηγές, που υλοποιεί από ελληνικής πλευράς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη συμμέτοχη των λουτρών Απολλωνίας της Θεσσαλονίκης και Σιντικής των Σερρών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα λουτρά της Νισύρου, για την επίσκεψη του Υφυπουργού τουρισμού στο νησί και την υπόσχεση για προώθηση και ανάπτυξη της λουτρόπολης όπως επίσης και την πρωτοβουλία του Πανελληνίου Συλλόγου για προσέλκυση απόδημων ομογενών με καταγωγή από το νησί (τον κ. Τζών Κατσιματίδη στη Νέα Υόρκη) για χρηματοδότηση της ανάπτυξης της λουτρόπολης του νησιού.

 

ΝΕΑ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ

Στη συνέχεια τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, των επιτροπών δουλειάς και των προέδρων των επιτροπών των παραρτημάτων του Πανελληνίου Συλλόγου απασχόλησε επί μακρόν η ανάλυση της μελέτης του δήμου Τρικαίων για την  ανάπτυξη λουτρόπολης στον οικισμό Ριζώματα των Τρικάλων.

Τα μέλη των οργάνων του Πανελληνίου Συλλόγου ενημερωθήκαν από τον εκπρόσωπο του παραρτήματος των Ριζωμάτων Θανάση Γκέκα σχετικά με τα δεδομένα της μελέτης και την προοπτική ανάπτυξης της λουτρόπολης στην περιοχή.

Εξετάστηκαν εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης και μοντέλα ανάπτυξης άλλων ελληνικών λουτροπόλεων. Παράλληλα τονίστηκε η πάγια θέση του Πανελλήνιου Συλλόγου για την ενεργοποίηση όλων των τοπικών φορέων (αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού, επαγγελματίες της περιοχής, παραγωγικοί φορείς) στην κατεύθυνση της δημιουργίας της νέας λουτρόπολής και της ανάπτυξης της περιοχής.

Οι συμμετέχοντες ενημερωθήκαν τέλος από τον εκπρόσωπο του παραρτήματος  Κύθνου και αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κύθνου Δημήτριο Βασάλο για τις εξελίξεις γύρω από την λουτρόπολη του νησιού.

Κλείνοντας ο κ. Αναστασιάδης, ευχαρίστησε για την παρουσία τους τα μέλη του Δ.Σ.   και τους ευχήθηκε γρήγορη επάνοδο στην κανονικότητα σε όλες τις λουτροπόλεις.

 

Ευχαριστούμε για την προβολή, τη μετάδοση και την δημοσίευση.

 

Για το Γραφείο Τύπου

Αχιλλέας Μεταλούλης

Τηλ. επικ. 6944440224

axmetaloulis@HYPERLINK “mailto:axmetalo@otenet.gr”gmail.coHYPERLINK “mailto:axmetalo@otenet.gr”HYPERLINK mailto:axmetalo@otenet.grm