Συγγραφή και έκδοση λευκώματος για την ιστορία της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης

0

Την συγγραφή και την έκδοση λευκώματος για την ιστορία της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, (1933 – 2023, 90 χρόνια ζωής, δράσης και προσφοράς) αποφάσισε το διοικητικο συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Λυσαρίδης, προλογίζοντας τον Κωνσταντίνο Φωτιάδη, Ομότιμο Καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ο οποίος μίλησε με θέμα «Το ποντιακό θέατρο στη Ρωσία και στην πρώην Σοβιετική Ένωση», στη διαδικτυακή διάλεξη του «Λαϊκού Πανεπιστημίου» της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου 2022.

Ανέφερε συγκεκριμένα ο Γιώργος Λυσαρίδης:

Σας ενημερώνουμε ότι το Διοικητικό μας Συμβούλιο, στη συνεδρίασή του της Τρίτης 21/12/2021 αποφάσισε να προχωρήσει στην έκδοση «λευκώματος» για την ιστορική διαδρομή της Ευξείνου Λέσχης, ενόψει της συμπλήρωσης 90 χρόνων ζωής του Σωματείου μας, τον Μάιο του έτους 2023. Προς τον σκοπό αυτόν, συνέστησε ειδική επιτροπή από επιστήμονες και στελέχη της Λέσχης, η οποία ανέλαβε τον συντονισμό όλων των σχετικών ενεργειών (έρευνα, συλλογή, καταγραφή, ταξινόμηση, τεκμηρίωση υλικού).

Παρακαλείσθε, όσοι διαθέτετε στοιχεία, μαρτυρίες, ντοκουμέντα κλπ. από προσωπικά ή οικογενειακά αρχεία, να συνδράμετε στην προσπάθεια συγκέντρωσης υλικού, συμπληρωματικού προς αυτό που υπάρχει στο πλούσιο αρχείο της Ευξείνου Λέσχης. Ασφαλώς, αφού γίνει ψηφιακή επεξεργασία αυτού του υλικού, θα επιστραφεί ακέραιο στους ιδιοκτήτες και κατόχους του.

Όσοι κατέχουν τέτοια στοιχεία και επιθυμούν να προσφέρουν αυτή την πολύτιμη βοήθεια, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία μας (Κυρία Έφη Ουζουνίδου, τηλ. 2310-241753) για να συνεργαστούν, στη συνέχεια, με την αρμόδια επιτροπή.