ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΙΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΘΕΡΜΠΠΥΛΩΝ ΚΛΠ

0

Με το δήμαρχο Θύμιο Καραΐσκο συναντήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Δείτε όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου:

Με μεγάλη χαρά συνάντησα στο γραφείο μου τον Δήμαρχο Λαμιέων, Θύμιο Καραΐσκοκαι συζητήσαμε τις εξελίξεις  για τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα του Δήμου Λαμιέων και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί.

Ο Δήμαρχος με  ενημέρωσε  για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση τόσο με την προώθηση του master plan για την αξιοποίηση της ΠΕΛ που έχει εκπονήσει ο Δήμος Λαμιέων, όσο και με τη σύνδεση του με την ανάπλαση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών μέσω της ολοκληρωμένης πρότασης του Δήμου Λαμιέων.

Συζητήσαμε, παράλληλα, την πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Λαμιέων προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση και την αξιοποίηση της έκτασης του Στρατοπέδου Τσαλτάκη, με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου μεγάλου αστικού πάρκου με πολλούς ελεύθερους και κοινόχρηστους χώρους, κάτι το οποίο αποτελεί και διαχρονικό αίτημα των δημοτών.

Στο πλαίσιο της συναντίληψης που διαπιστώθηκε με τον Δήμαρχο Λαμιέων αναλμβάνω σταθερά  πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της επίλυσης των κρίσιμων θεμάτων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εκκρεμότητα και συνδέονται άμεσα με τις ανωτέρω πρωτοβουλίες του Δήμου Λαμιέων.

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε, επίσης, το μεγάλο θέμα της αξιοποίησης των ιαματικών πηγών που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Λαμιέων και συγκεκριμένα των Λουτρών Υπάτης, των Θερμοπύλων και των Ψωρονερίων. Πρόσφατα,  είχα συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ, για τα αποτελέσματα της οποίας πληροφόρησα τον κ. Καραΐσκο, ενώ ταυτόχρονα τον πληροφόρησα τόσο για τις θεσμικές τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν με στόχο την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των ακινήτων, όσο και για τη συνολικότερη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί, προκειμένου οι ιαματικές πηγές του Δήμου Λαμιέων να αποτελέσουν έναν σημαντικό αναπτυξιακό πόλο για την περιοχή.

Συζητήσαμε αναλυτικά  επίσης για τα αρδευτικά έργα που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν στα όρια του Δήμου Λαμιέων και συγκεκριμένα για το Αρδευτικό Δίκτυο της Ηράκλειας, τη μελέτη του Αρδευτικού Εργου Ανθήλης – Ροδίτσας, το υπό κατασκευή Αρδευτικό Δίκτυο της Ανατολικής Βίστριζας, καθώς και για τη δυνατότητα ενίσχυσης του έργου αγροτικής οδοποιίας που έχει μελετήσει και ωριμάσει ο Δήμος Λαμιέων στις Δημοτικές Ενότητες Γοργοποτάμου, Λιανοκλαδίου και Υπάτης, θέματα τα οποία μεταξύ άλλων αποτέλεσαν και αντικείμενο της προηγούμενης μας συνάντησης όσο βρισκόμουν στη θέση του ΥφΑΑΤ, ενώ πλέον παρακολουθώ στενά την εξέλιξη τους σε συνεργασία με τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την ταχύτερη υλοποίηση τους.