Στασιμότητα στην Αξιοποίηση των Ιαματικών πηγών που την ευθύνη την  έχει το ΤΑΙΠΕΔ 

0

Πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας.www.loutropoleis.com .έδρα θεσσαλονίκη  Ιβήριδος 9 τκ 54351 .anestis_anastasiadis@yahoo.gr

Προς ΤΑΙΠΕΔ        Θέμα: Στασιμότητα στην Αξιοποίηση των Ιαματικών πηγών που την ευθύνη την  έχει το ΤΑΙΠΕΔ

Γραφείο Πρόεδρου η  και αρμόδιο Γραφείο .

Πληροφορηθήκαμε ότι τα λουτρά στα Καμένα Βούρλα βρίσκονται  και κυρίως το συγκρότημα των λουτρών που είναι το Γαλήνη βρίσκετε σε  κατάσταση στασιμότητας.
Το συγκρότημα Γαλήνη που έχει και τα Λουτρά μέχρι στιγμής η πηγή δεν αναγνωρίστηκε  και 2ον η προκήρυξη εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση όλης της περιοχής δεν καρποφόρησε.

Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι βγαίνει προς πώληση τμηματικά προς  αξιοποίηση με αποτέλεσμα όλο το συγκρότημα να μην μπορεί να λειτουργήσει και ανάπτυξη του θεραπευτικού μας  τουρισμού στην περιοχή να βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.

Καλούμε το Υπουργείο οικονομικών και το ΤΑΙΠΕΔ να τερματίσουν  αυτές τις εκκρεμότητες και μάλιστα σε όλες οι ιαματικές πηγές της περιοχής όπως είναι και η Θερμοπύλες που  θα πρέπει να αξιοποιηθούν εδώ και τώρα. Υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες για τα λουτρά Αιδηψού όπως και τα λουτρά της Κύθνου αλλά κι άλλες Λουτροπόλεις.

Ζητούμε σαν πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας  να βρεθούν άμεσες λύσεις προκειμένου οι λουτροπόλεις να αρχίσουνε να λειτουργούν και όχι να κλείνουν όπως τα λουτρά Πλατύστομου και τα λουτρά του δήμου Βόλβης Λουτρά Απολλωνίας για διαφορετικούς λογούς. Θα περιμένουμε την απάντηση σας.
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο πρόεδρος

Ανέστης Αναστασιάδης

                                                                             ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12.12.2019 

Υ.Γ. ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ Το ΤΑΙΠΕΔ 

διαθέτει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων εντός των οποίων υπάρχουν ιαματικές πηγές. Το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου βρίσκεται γεωγραφικά στο νομό Φθιώτιδας και περιλαμβάνει τα ακίνητα: Ι.Π. Θερμοπυλών, Ι.Π. Λουτρόπολης Καμμένων Βούρλων, Ι.Π. Camping Καμμένων Βούρλων, Ι.Π. Υπάτης και Ι.Π. Πλατυστόμου. Επιπλέον, στο ΤΑΙΠΕΔ ανήκει το ακίνητο των Ι.Π. Κύθνου και το συγκρότημα του Υδροθεραπευτηρίου Αιδηψού.

ΑΦΙΩΕΡΩΜΑ