ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣ MIRATZIO SPA

0
ΣΥΝΑΝΤΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ WWW.LOYTROPOLEIS.CO

Προς γενικό διευθυντήMiraggio thermalspa.

Κ.

Αγαπητέ Κύριε Τσικόπουλε

Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου στις 21/10/2020 αναλύσαμε το θέμα της προβολής της ιαματικής πηγής spaστο Παλιούρι της Χαλκιδικής.

Συζητήθηκαν διάφορες προτάσεις τις οποίες αφού αξιολογήσαμε σας τις παραθέτουμε. Σημειώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου

προβλημάτισε ιδιαιτέρα το θέμα του ελλείματος δράσεων για την προβολή και ανάδειξη των ιαματικών πηγών από τους αρμοδίους κρατικούς και επιμελητηριακούς φορείς. Στο σημείο αυτό αναλύθηκε και η δική σας διαπίστωση για την άγνοια των πελατών – επισκεπτών για την ύπαρξη της ιαματικής μονάδας.

Παράλληλα μας προβλημάτισε το γεγονός πώς ένας Πανελλαδικός Σύλλογος θα προβάλει μία ιαματική πηγή που ανήκει σε ιδιωτική επιχείρηση και ακολουθεί μια δική της τιμολογιακή πολιτική χωρίς να λαμβάνει υπόψιν της τον παράγοντα της κοινωνικής ευθύνης.

Με τους προβληματισμούς αυτούς όπως είχαμε πει στην συνάντησή μας, σας υποβάλουμε μερικές προτάσεις σχετικά με την προβολή της ιαματικής πηγής της ξενοδοχειακής σας μονάδας Miraggio  thermalspa.

1η πρόταση μας είναι η αξιοποίηση θεσμικών φορέων, όπως το Υπουργείο Τουρισμού, η Π.Κ.Μ., το ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, η Ένωση ξενοδόχων Χαλκιδικής, ο δήμος της περιοχής, κ.α. οι οποίοι στα πακέτα προβολής για την σεζόν 2021 θα εντάξουν και την προβολή του ιαματικού τουρισμού (μεταξύ αυτών και την ιαματική πηγή του Miraggio thermalspa στις καμπάνιες προβολής τους.

2η πρόταση, στο ίδιο πλαίσιο είναι η ενεργοποίηση του Πανελληνίου Συλλόγου στην διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης υπό την αιγίδα του δήμου με όλους τους εκπρόσωπους των ξενοδοχείων και τον κάμπινγκ της ευρύτερης περιοχής του δήμουπροκειμένου να ενημερωθούν για τον ιαματικό τουρισμό, την αξία του στην αξιολόγηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και τις δυνατότητές που προσφέρει η ιαματική μονάδα του Miraggio thermalspa. Στο πλαίσιο αυτό για την καλύτερη προβολή του θεραπευτικό τουρισμού καλό θα ήταν να προσκληθεί και η λουτρόπολη της Αγίας Παρασκευής αν το δεχτεί.

Στα πλαίσια της συνάντησης όλοι οι εμπλεκόμενοι με το τουριστικό προϊόν της περιοχής θα ενημερωθούν για την αξία του θερμαλισμού και για την λειτουργία της ιαματικής πηγής του Miraggio thermalspa. Εννοείται πως θα υπάρχει η ανάλογη φιλοξενία, αλλά και η δυνατότητα προσωπικής επαφής για όσους το επιθυμούν, φωτογράφιση και προβολή του γεγονότος.

3η πρόταση είναι η διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης για τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. της Θεσσαλονίκης. Στο σημείο αυτό σημαντικό στοιχείο είναι η διάθεση για ενημερωτική καμπάνια από την πλευρά της διοίκησης του ξενοδοχείου η οποία θα λειτουργήσει υποστηρικτικά προς τη δράση αυτή.

4ηπρόταση είναι η πρόσκληση γνωστών ποδοσφαιρικών, μπασκετικών ή άλλων ομάδων της Θεσσαλονίκης,όπως είναι ο ΠΑΟΚ, ο Άρης ή ο Ηρακλής οι οποίες θα φιλοξενηθούν για δύο μέρες στο ξενοδοχείο. Η επίσκεψη τους θα περιλαμβάνει μπάνιο στην ιαματική πηγή,φωτογράφιση και προβολή της στον αθλητικό τύπο της πόλης.

4η πρόταση είναι η προβολή της ιαματικής πηγής της ξενοδοχειακής σας μονάδας μέσω τηλεοπτικής εκπομπής. Το γύρισμα μιας τηλεοπτικής εκπομπής θα προβάλλει έμμεσα την ιαματική πηγή αλλά και την ξενοδοχειακή μονάδατου Miraggio thermalspa.

5η πρότασηείναι η διοργάνωση μία συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου στην ξενοδοχειακή μονάδα του Miraggio thermal spa. Στα πλαίσια της συνεδρίασης εκτός από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θαδιοργανωθεί και μια δράση προβολής και ανάδειξης της ιαματικής πηγής.

Από την πλευρά σας θα πρέπει να φροντίσετε για την φιλοξενία και την παραχώρηση του χώρου για την διοργάνωση της συνεδρίασης.

6η πρόταση είναι η διοργάνωση μιας εκδήλωσης με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών ESPAπου έχει έδρα τις Βρυξέλλεςκαι συμμετέχουν21 εκπρόσωποι κρατών, μεταξύ των χωρών συμμετέχει και η Βουλγαρία, στην ξενοδοχειακή μονάδα του Miraggio thermalspa.

Σημειώνεται ότι ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Ιαματικών Πηγών ESPAδιοργανώνει κάθε χρόνο διάφορες εκδηλώσεις-συνέδρια- ημερίδας με τη συμμετοχή των μέλλων και μεγάλη προβολή από τα ευρωπαϊκά Μ.Μ.Ε.

Αυτό προϋποθέτει τη συνεργασία της ξενοδοχειακής μονάδας του Miraggio thermalspa με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών ESPAπροκειμένου να διοργανωθεί αυτή η συνάντηση στην Ελλάδα και ειδικότερα στο ξενοδοχείο .

7η πρόταση είναι η διαδικτυακή, τηλεοπτική και ραδιοφωνική διαφήμισημε ευστοχά μηνύματα.

Όλα αυτά βέβαια έχουν οικονομικό κόστος το οποίο θα πρέπει να αναλάβει το ξενοδοχείο.

ΟΠανελλήνιοςΣύλλογος προτίθεται να συμβάλλει όσο πιο δυναμικά μπορεί με την προϋπόθεση της κάλυψης του αναγκαίου κόστους από την πλευρά της ξενοδοχειακής σας μονάδας προκειμένου να υλοποιηθούν οι παραπάνω δράσεις.

Το κόστος της κάθε δράσης και η διάθεση για την προβολή σας είναι μία δυναμική διαδικασία η οποία θέλει εξειδίκευση, πάντα υπό το πρίσμα της δίκης διάθεσης και δυνατότητας.

 

     Ο πρόεδρος 

Ανέστης Αναστασιάδης                  Ο Αντιπρόεδρος και γραφείο Τύπου

Θεσσαλονίκη 8/11/2020                           Αχιλλέας Μεταλούλης