ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

0

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημιουργούμε σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές θέσεις όχι συνθήματα

Τέσσερα Εργαστήρια Δημόσιας Πολιτικής για τη διαμόρφωση του νέου πολιτικού προγράμματος του ΚΙΝΑΛ ξεκινούν άμεσα τη λειτουργία τους, με πρωτοβουλία της συνιστώσας του κόμματος  Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

Τα εργαστήρια, στα οποία θα συμμετέχουν 287 μέλη και φίλοι των Κινήσεων Πολιτών, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και ειδικοί εμπειρογνώμονες (fieldexperts)

  • Θα επεξεργασθούν και θα καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για την πολιτική οργάνωση και την προγραμματική παρέμβαση του νέου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, όπως το έχει περιγράψει ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.
  • θα αναλύσουν σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας ώστε να διαμορφώσουν προτάσεις για:

1.Ένα σύγχρονο καταστατικό σοσιαλδημοκρατικού κόμματος

2.Νέο πρότυπο παραγωγής – Νέα εργασιακά πρότυπα – Νέες ανισότητες

3.Ισχυρό και συνεκτικό σύστημα Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

4.Ισχυρό και συνεκτικό Εθνικό Σύστημα Υγείας

Τέλος Φεβρουαρίου ξεκινούν οι συναντήσεις του Εργαστηρίου για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο πρώτος κύκλος εργασιών αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και θα συμμετέχουν σε αυτόν 46 μέλη και φίλοι των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

Για κάθε ζήτημα που θα επεξεργαστούν οι Ομάδες Εργασίας που θα λειτουργήσουν στο πλαίσιο του Εργαστηρίου, θα προσκαλούνται ειδικοί.

Να σημειωθεί ότι η προσπάθεια για ολοκληρωμένη κοινωνικοτεχνική προσέγγιση περιλαμβάνει υγειονομικούς λειτουργούς του δημόσιου και ιδιωτικού Τομέα της Υγείας (επαγγελμάτων υγείας, διοικητικούς, τεχνικούς) καθώς και αποδέκτες υπηρεσιών υγείας.

Γραφείο Τύπου

Αθήνα,  22Φεβρουαρίου 2022