ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ

0
ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΚΟΣΚΙΝΟΥ ΡΟΔΟΥ ΝΑ ΟΜΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΛΟΥΤΡΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ

Θεσσαλονίκη 14-05-2020

Αρ. Πρωτοκόλλου: 13/14-05-2020

Ονοματοδοσία λουτρών Κοσκινού του δήμου Ρόδου

Προς δήμο Ρόδου
Γραφείο Δημάρχου Κ. Αντώνη Καμπουράκη
Θέμα: Ονοματοδοσία λουτρών Κοσκινού του δήμου Ρόδου.

Κύριε Δήμαρχε,
Κατ αρχήν σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολό έργο σας, πόσο μάλιστα την περίοδο που διανύουμε λόγο των πολλαπλών αρνητικών επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊου.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος μας έχει ως πρώτιστο μέλημα την ανάπτυξη και αξιοποίηση του θερμαλισμού στην χώρα μας και την αξιοποίηση του για την ευεξία των πολίτων.
Στο πλαίσιο αυτό απευθυνόμαστε σ εσάς και ζητούμε πληροφόρηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται (από πλευράς υποδομών, λειτουργίαςκ.α.) τα ιστορικά λουτρά Κοσκινού του δήμου Ρόδου. Τα λουτρά Κοσκινού είναι από τις πιο σημαντικές Ελληνικές λουτροπόλεις και μάλιστα το σημείο στο οποίο βρίσκονται, δίπλα στη θάλασσα, προσφέρεται για την ανάπτυξη του τουρισμού 12 μήνες το χρόνο.
Γνωρίζουμε, επίσης ότι έχουν αναγνωριστεί από την ελληνική πολιτεία με το ΦΕΚ 121/Β/2017, κάτι το οποίο προφέρει τη δυνατότητα για περαιτέρω ανάπτυξή τους.
Στο πλαίσιο αυτής της ανάπτυξης και της περαιτέρω γνωστοποίησής τους προτείνουμε την ονοματοδοσία των λουτρών Κοσκινού του δήμου σας σε λουτρά Κοσκινού «Δημήτρης Κρεμαστινός».
Ο μακαριστός Δημήτρη Κρεμαστινός που κατάγεται από την Ρόδο ήταν ένα άξιο τέκνο της πατρίδας του, ένας καρδιολόγος παγκόσμιας εμβέλειας, ο οποίος με το έργο και τη δράση του τίμησε την πατρίδα του.
Για τους λόγους αυτούς ως Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας σας προτείνουμε να προχωρήσετε στην ονοματοδοσία αυτή, καθώς πιστευτούμε ότι θα δώσει περισσότερη ώθηση στην ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού και των λουτρών Κοσκινού του δήμου σας.
Για εμάς αλλά και για τη Ρόδο θα είναι μία ιστορική απόφαση και τιμή για το άξιο τέκνο της.
Από την πλευρά μας σας ευχαριστούμε προκαταβολικά και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σας.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Ανέστης Αναστασιάδης Μάκης Κιφοκέρης