ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΛΟΥΤΡΑ ΚΙΒΩΤΟΥ ΠΡΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ

0
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΗΞΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ WWW.LOYTROPOLEIS.COM anestis_anastasiadis@yahoo.gr, axmetaloulis@gmail.com

THESSALONIKH 2310905164

1ΟΝ Προς τον Δήμο Γρεβενών γραφείο Δημάρχου κύριο Δαμαστάνη Γεώργιο.

2ΟΝ Αρμόδιο Αντιδήμαρχο
«Αναγνώρισης πηγής ΦΕΚ 3956/Β/2017»
3ον πρόεδρος Κοινότητας Κιβωτού-λουτρά
θέμα :
Προβληματισμούς και προτάσεις σχετικά με τα Λουτρά του Δήμου Γρεβενών της κοινότητας Κιβωτού.

Αξιότιμε δήμαρχε,
Ο Σύλλογός μας εδώ και 16 (16) χρόνια δίνει καθημερινή μάχη για την ανάπτυξη και προβολή του θεραπευτικού τουρισμού και μάλιστα ως μέλος του ευρωπαϊκού συνδέσμου ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων της Ευρώπης.
Τα λουτρά της Κιβωτού ξεκίνησαν αρχικά με τον προβληματισμό εάν το νερό τους είναι ιαματικό και αν μπορούν να αξιοποιηθούν με τη θερμοκρασία που φέρουν.
Πρόθεσή μας είναι, μετά το πέρας αυτής της ιδιαίτερα δύσκολης περιόδου, να επισκεφθούμε την περιοχή σας προκειμένου να λάβει χώρα μια συνάντηση με αντικείμενο τις προοπτικές και την ανάπτυξη της ιαματικής πηγής της δημοτικής Κοινότητας Κιβωτού. Θα θέλαμε δε να μας ενημερώσετε εάν έχετε στο πλάνο σας κάποια επένδυση για τη συγκεκριμένη ιαματική πηγή. Ωστόσο οφείλουμε να διατυπώσουμε τον προβληματισμό μας, εάν δύναται να αναπτυχθεί μία λουτρόπολη σε μια τόσο μικρή Κοινότητα, όπως είναι η Κιβωτός. Από την άλλη, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δεν έχουμε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις σας, οπότε δεν δυνάμεθα να έχουμε άποψη.
Βέβαια, τίθεται το απλό ερώτημα αν τα λουτρά της Κιβωτού έχουν την προοπτική να ανταγωνιστούν τις άλλες ιαματικές πηγές της χώρας, των οποίων ο αριθμός, όπως γνωρίζεται είναι ιδιαίτερα υπολογίσιμος. Επίσης, μας προβληματίζει και το γεγονός ότι στις γειτονικές βαλκανικές χώρες υπάρχει σημαντικός αριθμός ανταγωνιστικών λουτροπόλεων στις οποίες, μάλιστα, έχουν υλοποιηθεί τεράστιες επενδύσεις.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ. του συλλόγου
Ο Πρόεδρος
Ανέστης Αναστασιάδης

Υ.Γ. Κοινοποίηση: Γραφείο Υπουργού Τουρισμού –Περιφέρειας και Μ.Ε.