προβλήματα στα λουτρά Αιδηψού

0

ΠΡΟΣΕΧΩΣ… ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Η κυβέρνηση περιγράφει θετικές προθέσεις αλλά όχι ένα συγκεριμένο σχέδιο στήριξης του – Τι ειπώθηκε στη Βουλή και για την Αιδηψό

Ένας ευρύς σχεδιασμός για τον ιαματικό τουρισμό – κάτι που αφορά την φημισμένη Λουτρόπολη Αιδηψού – φαίνεται να είναι στα σκαριά χωρίς όμως να υπάρχει ακόμη συγκεκριμένο σχέδιο.
Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ως απάντηση στην από κοινού Ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας Θανάση Ζεμπίλη, του βουλευτή Φθιώτιδας Θεμιστοκλή Χειμάρα και του βουλευτή Πέλλας Λάκη Βασιλειάδη, σχετικά με τη στήριξη των ελληνικών λουτροπόλεων και την ενίσχυση του ιαματικού τουρισμού, ανέφερε τα γενικότερα οικονομικά μέτρα που πάρθηκαν για τον τουρισμό και μια σειρά μέτρων υγείας λόγω Covid-19. Δεν αναφέρθηκε όμως ένα πλήρες σχέδιο ανάδειξης και στήριξης του.
Συγκεκριμένα είπε στη Βουλή:
– Στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας βρίσκονται οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι του τουρισμού και με τον ΚΑΔ 9604 «Δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία», δηλαδή επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες ιαματικού τουρισμού και τουρισμού ευεξίας.
– Βάσει της Κοινής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών – Υγείας και Τουρισμού συστάθηκαν ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου για τις Μονάδες Ιαματικής Θεραπείας, καθώς και το σήμα πιστοποίησης “Health First” για τις τουριστικές επιχειρήσεις, για την εύρυθμη και νόμιμη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων κατά την περίοδο των έκτακτων συνθηκών λόγω του COVID-19
– Επίσης, ξεκινά μία σειρά δράσεων, όπως είναι η συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ για την κατάρτιση ηλεκτρονικού μητρώου παρόχων υπηρεσιών τουρισμού υγείας.
ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΧΕΔΙΟ
Ο κ. Θεοχάρης αποκάλυψε ότι δίνεται γενικότερα έμφαση στην ανάπτυξη των ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με στόχο την ανάδειξη της χώρας σε προορισμό ειδικού ενδιαφέροντος, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Τουρισμού έχει θέσει ως προτεραιότητα την ανάδειξη ειδικότερα του ιαματικού τουρισμού, μέσα από τη θεσμοθέτηση, ανάπτυξη, προώθηση και προβολή του.
ΖΕΜΠΙΛΗΣ: ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ…
Η απάντηση του Υπουργού κ. Θεοχάρη μάλλον δεν ικανοποίησε τον ο βουλευτή Εύβοιας Θανάση Ζεμπίλη που δηλώνει ότι θα συνεχίσει τη συστηματική προσπάθεια για τη στήριξη της Λουτρόπολης της Αιδηψού, η οποία, εκ των πραγμάτων, αποτελεί την ατμομηχανή της τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας και Βορειοκεντρικής Εύβοιας, συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην προσέλκυση επενδύσεων.