ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΤΙΣ 10/10/2022 ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΟΣΕ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ

0

 

Πρακτικό συνεδρίασης του πανελλήνιου συλλόγου ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας τίς συνεδρίαση 19/10/2022  στην αίθουσα του ΟΣΕ.
Ώρα έναρξης της συνεδρίασης επτά έως 9.30 μ.μ

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν γύρω στα τριάντα και αρκετά εκτός ημερήσιας διάταξης.

Ο γραμματέας ενημέρωση Τον  πρόεδρο Ανέστη Αναστασιάδη  ότι υπάρχει απαρτία και μπορεί να αρχίσει η συνεδρίαση.

Ο πρόεδρος αρχικά ενημέρωση σχετικά με την παραχώρηση της αίθουσας και ευχαρίστησε  τον γενικό γραμματέα Νίκο Κωτσόπουλος  για αυτήν την διαδικασία.

Στη συνέχεια ενημέρωσέ   για ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή και είναι συγγενής από τά μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα αφορούσαν θέματα λουτροπόλεων  που προσπαθούνε με διάφορες προτάσεις και αναλύσεις να προωθήσουμε τον θεραπευτικό τουρισμό της περιοχής τους.

Το πρώτο θέμα ήτανε η ανακοίνωση του προέδρου στα μέσα ενημέρωσης για επίσκεψη λουόμενων στις ελληνικές λουτροπόλεις αλλά και καταγγελία για λουτροπόλεις  που σήμερα είναι κλειστές.

Και προβολή από δυο τηλεοράσεις

Αναφέρθηκε στο δημοσίευμα για τα ιαματικά λουτρά Αμάραντου Κόνιτσας που η περιφέρεια της περιοχής ανακοίνωσε μία μεγάλη επένδυση σχετικά με την  ανακαίνιση όλης αυτής της περιοχής.

Άλλο θέμα ήταν η συνεργασία του Συνδέσμου με το αρμόδιο υπουργείο για εκπαίδευση εργαζομένων στον τομέα του θεραπευτικού τουρισμού.

Διαβάστηκε το προηγούμενο δελτίο τύπου που πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση στο καφέ του βασιλικού θεάτρου.

Επίσης έγινε έντονη συζήτηση με επιστολή που στάλθηκε στο υπουργείο τουρισμού σχετικά με τα λουτρά Ελευθερών Καβάλας για την μελέτη περιβαλλοντικών μελετών.

Άλλο θέμα που σου ζήτησε  ήτανε το συνέδριο που έγινε από τον Ευρωπαϊκό σύνδεσμο ιαματικών πηγών στην Σλοβακία  και τα αποτελέσματα από το συνέδριο.
Επίσης επιστολή που στάλθηκε από τον πρόεδρο προς το συνέδριο και επιτυχία αυτής της επιστολής.
Τα Λουτρά Υπάτης και Αιδηψού ότι μέχρι τέλη του Οκτώβρη θα λειτουργήσουν οι παραπάνω δύο λουτροπόλεις.

Ο πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του δ.σ. και της επιτροπής δουλειάς ότι η προσφορά από πλευράς το ξενοδοχείο Γαλήνη για επίσκεψη δύο ημερών αναβάλλεται για λόγους ότι το ξενοδοχείο θα κλείσει στα τέλη του μηνός και δεν μπορεί να γίνει επίσκεψη.

Τέλος έγινε συζήτηση μία πρόταση που υπήρξε από εκπρόσωπο  πού από την Ελβετία εάν θα συμμετέχουμε σε μία εταιρεία που υπάρχει για  την εκπαίδευση ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού.
Τέλος ο πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του δ.σ. σχετικά με την Σλοβενία που ο θεραπευτικός τουρισμός είναι εντελώς δωρεάν στους λουόμενους αυτής της χώρας και απέκτησε και το πρώτο βραβείο το συνέδριο της Σλοβακίας.

Τέλος ακολούθησε έντονη συζήτηση από τον πρόεδρο σχετικά με το θέμα Ανδρουλάκη Και τη συμμετοχή του προέδρου στη συνέντευξη αυτήν.

Μη έχοντας άλλο θέμα ο πρόεδρος ευχαρίστησε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που ήτανε παρών και υποσχέθηκε ότι η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει σε κατάλληλο χώρο όπως αυτό του ΟΣΕ.

Παρόντες στη συνεδρίαση ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης ο αντιπρόεδρος Αχιλλέας Μεταλλούλης. Ο γενικός γραμματέας Νίκος Κωτσόπουλος ο Νίκος Ματθαίου Βασιλειάδης Ανέστης Ανδρέας Τσαούσης ο Χρήστος Γεωρνάς. Η Πελαγία Γλαβινα η Άννα Ματθαίου ο Βασίλης Μπαντής.
και ο πρόεδρος της επιτροπής Τουρισμού Γεώργιος Παπαδήμας

 

Απόντες ο Μάκης Κιφοκερης ο Νώντας ο οχονος Τασούλα Αυγερινού και ο ταμίας Φώτης Γούναρης για λόγους υγείας.

3Θεσσαλονίκη 19 10 του 2022.

Υπογράφει ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης και ο Γενικός Γραμματέας Νίκος κωτσόπουλος.