ΠΑΝΤΑ ΑΝΕΣΤΗ ΣΤΕΛΝΩ ΑΡΚΕΤΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΜΑΣ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΦΙΛΕ ΠΑΡΑΣΚΥΑ

0

Θλίψη στο Πλατύ: Έφυγε από τη ζωή ο αγαπητός ιατρός Παρασκευάς Χαντζίδης

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο Πλατύ  το θλιβερό γεγονός του θανάτου του αγαπητού σε όλους ορθοπεδικού ιατρού Παρασκευά Χαντζίδη.

Ο Παρασκευάς Χαντζίδης γεννήθηκε το 1950 στο Πλατύ και ήταν ένα εκ των παιδιών του αλησμόνητου και μακαριστού ιερέα Θεόδωρου Χαντζίδη ο οποίος τίμησε το ράσο και το Πλατύ σε όλα τα μήκη και πλάτη των καθηκόντων του. Αφού περάτωσε τις σπουδές του στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εισήλθε μετά από γραπτές εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά το τέλος των σποδών του στην Ιατρική Σχολή έλαβε την ειδικότητα το Ιατρού Χειρούργου – Ορθοπεδικού.  Εργάστηκε στα Νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, όπου τίμησε με ζήλο, αξιοπρέπεια, ευσυνειδησία, αγάπη προς τον συνάνθρωπο ασθενή και εντιμότητα το ιατρικό λειτούργημα.

Η πόρτα του ήταν πάντα ανοικτή σε όλους και η βοήθειά του δεδομένη. Χωρίς διακρίσεις βοηθούσε και στήριζε όλους τους ασθενείς του και γι΄ αυτό τον αγαπούσαν όλοι. Αγαπούσε με πάθος την ιδιαίτερη πατρίδα του το Πλατύ και όποτε κάποιος από το Πλατύ είχε πρόβλημα υγείας ο Παρασκευάς τον αγκάλιαζε και τον βοηθούσε χωρίς κομπασμό και ιδιοτέλεια.

Είναι λυπηρό που ένας εκ των αρίστων έφυγε από τη ζωή, μια που ο αγαπητός Παρασκευάς είχε ακόμη πολλά αποθέματα προσφοράς, αλλά αφού ο Πανάγαθος τον κλήτευσε κοντά Του, ξεκίνησε και αυτός την ουρανοδρομία του προς το Θείον.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα Παρασκευή 2 Οκτ.  στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Πλατέος.

Ο emvolos.gr και σύσσωμοι οι εργαζόμενοι σε αυτός εκφράζουμε προς τους οικείους του τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Π.Κ