ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ 2021

0

 

Η  τελευταία τακτική συνεδρίαση του  2021

Δελτίο Τύπου 27-12-2021

Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας κατά την τελευταία τακτική συνεδρίαση του, (τελευταία και για το 2021), παρουσία και μελών των Επιτροπών Εργασίας, στο εντευκτήριο του Αθλητικού Πολιτιστικού Ομίλου Θέρμης ο Θερμαϊκός, στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης συζήτησε 21 θέματα στην ημερήσια διάταξη και άλλα 8 εκτός ημερήσιας διάταξης.

Στην έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης ενημέρωσε το σώμα για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, λίγο πριν την εκπνοή του 2021, στις ελληνικές λουτροπόλεις και τις επενδυτικές πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ειδικότερα ενημέρωσε το σώμα για το νέο αίτημα του δήμου Νιγρίτας για παραχώρηση της χρήσης των ιαματικών πηγών Θερμών Νιγρίτας στο δήμο. Ανέλυσε την ερώτηση για την αξιοποίηση των λουτρών της περιοχής Θερμά Λήμνου από αρχηγό κόμματος της Βουλής. Ενημέρωσε για την απόφαση της ΕΤΑΔ να παρατείνει την λειτουργία των ιαματικών λουτρών Αιδηψού και το διαφημιστικό σποτ του δήμου Χίου για την προβολή των ιαματικών πηγών Αγιασμάτων του νησιού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Αναστασιάδη στο επικυρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα αξιοποίησης με 30 στόχους του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο περιλαμβάνει 30 συγκεκριμένες προκλήσεις που σχεδιάζει να προκηρύξει και μεταξύ αυτών και πολλές ιαματικές πηγές.

Ενημέρωσε, παράλληλα το σώμα για την δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβέρνησης του καθορισμού των διαδικασιών περιεχομένου και δικαιολογητικών παράβολου και κυρώσεων για τη γνωστοποίηση έναρξης λειτουργίας μονάδας ιαματικής θεραπείας και κέντρο ιαματικού τουρισμού θερμαλισμού και κέντρο θαλασσοθεραπείας από το Υπουργείο Τουρισμού.

Το Δ.Σ. εξέτασε το δημοσίευμα εφημερίδας σχετικά με τα λουτρά Καϊάφα, η αξιοποίηση του οποίου περνά μέσα από την παραχώρηση του ακινήτου σε ιδιώτες, καθώς και την απάντηση της υφυπουργού τουρισμού κ. Ζαχαράκη σε επίκαιρη ερώτηση της Ελληνικής Λύσης σχετικά με το σχέδιο ανάπτυξης των ιαματικών πηγών Καϊάφα

Ενημερώθηκε, επίσης για την επιστολή προς το αυτοτελές τμήμα διεθνών σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή και την πρόταση για συμμετοχή του Πανελληνίου Συλλόγου σε αυτές. Καθώς, επίσης για τις ενημερωτικές επιστολές από τον ευρωπαϊκό σύνδεσμο ιαματικών πηγών σχετικά με το συνέδριο με θέμα 365 μέρες τουρισμού για όλο το χρόνο

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ο κ. Αναστασιάδης, αναφέρθηκε στη συνέχει, στην επιστολή προς τον δήμαρχο Παρανεστίου Δράμας σχετικά με τις ιαματικές πηγές της περιοχής και την απάντηση του δημάρχου. Ενημέρωσε, επίσης για το έργο της αντιμετώπισης των καταπτώσεων στον δρόμο προς τα Θερμά του δήμου Παρανεστίου προϋπολογισμός 500.000 ευρώ

Το σώμα συζήτησε, στη συνέχεια την δημοσίευση στην εφημερίδα «Ροδιακή» της Ρόδου, της επιστολής του προέδρου Ανέστη Αναστασιάδη προς τον δήμαρχο της Ρόδου σχετικά με την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Κοσκινούς. Καθώς και τα συμπεράσματα από την επίσκεψη του προέδρου Α. Αναστασιάδη και του μέλους της επιτροπής τουρισμού Πελαγίας  Γλαβίνα στην έκθεση τουρισμού «Philoxenia» στη Θεσσαλονίκη.

Ακολούθησε η ενημέρωση από τον ειδικό γραμματέα Νίκο Κωτσόπουλου για την επίσκεψη του στα λουτρά Τραϊανούπολης του δήμου Αλεξανδρούπολης, καθώς και για την αναγνώριση του φυσικού πόρου της γεώτρησης των λουτρών Ηραίας του δήμου Γορτυνίας στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Τέλος, παρουσιάστηκε ο απολογισμός διετίας του προέδρου της κοινότητας Νέας Μαδύτου Επαμεινώνδα Όχονα και αναπληρωτή προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου.

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Το Δ.Σ. ενημερώθηκε για τις Αλυκές του Κίτρους Πιερίας και ανέλυσε το  φωτογραφικό υλικό από τα λασπόλουτρα της περιοχής. Συζήτησε για το οδοιπορικό στα λουτρά Καλλιδρόμου Φθιώτιδας, σε έναν τόπο όπου η φύση συνυπάρχει με την ιστορία και τις δυνατότητες για κοντινές εκδρομές στην περιοχή.

Τέλος, ανέλυσε το δημοσίευμα του κ. Κουσκούκη, σχετικά με τη θεραπευτική δράση  των ιαματικών πηγών και τους τρόπους θεραπείας.

 

 

Ευχαριστούμε για την προβολή, τη μετάδοση και την δημοσίευση.

 

Για το Γραφείο Τύπου

Αχιλλέας Μεταλούλης

Τηλ. επικ. 6944440224

axmetaloulis@HYPERLINK “mailto:axmetalo@otenet.gr”gmail.coHYPERLINK “mailto:axmetalo@otenet.gr”HYPERLINK mailto:axmetalo@otenet.grm