Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΖΕΡΒΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

0

 

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΣΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ             Θεσσαλονίκη 11/1/2022

Τον θεσμό των Αντιδημάρχων τον καθιέρωσε το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να βοηθηθούν την διοίκηση και να μην είναι μονοπρόσωπη από πλευράς δημάρχου.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης οι πρώτοι Αντιδήμαρχοι που διορίστηκαν ήτανε ο Ανέστης Αναστασιάδης, πασοκ  ο Κώστας Παπαθεοδώρου τότε κκ εσωτερικού   και ο Γιάννης Κομματάς Κ.Κ.Ε.

Ήταν οι Αντιδήμαρχοι με δήμαρχο τον Θανάση Γιαννούση μετά το θάνατό του Μιχάλη Παπαδοπούλου.

Έκτοτε ο κάθε δήμαρχος σήμερα διορίζει   Αντιδημάρχους  με μισθό και  άλλοι   χωρίς μισθό  και αυτό  επειδή οι δήμοι έχουν πολλές αρμοδιότητες από ότι ήταν  παλιά και μάλιστα με καλό και πλούσιο μισθό

Η διαδικασία και ο νόμος δίνει την δυνατότητα στον κάθε δήμαρχο να διαλέγει αυτός ποιον θα κάνει Αντιδήμαρχο και αυτό είναι το δράμα των διορισμένων στην  θέση του Αντιδημάρχου και τον ραγιαδισμό    των δημοτικών συμβούλων στο πρόσωπο του κάθε δημάρχου..

Θυμάμαι παλιότερα οι εφημερίδες  έδινε τα ονόματα πριν μερικές μέρες ποιοι  θα γίνουν Αντιδήμαρχοι  και για λόγους ψυχολογικούς και αυτό ήταν απαράδεκτο αλλά  το ίδιο βέβαια γίνεται και σήμερα αλλά τώρα με την Karfitsa

Σήμερα ο Δήμος Θεσσαλονίκης μας ανακοίνωσε τους νέους Αντιδημάρχους τους εντεταλμένους και τους προέδρους των διαφόρων φορέων που έχει σήμερα ο δήμος.

Ο κύριος Ζέρβας προσπαθεί να κάνει από τώρα το συνδυασμό του για τις επόμενες εκλογές και το διαλαλεί και στην Καρφίτσα ότι θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές και μάλιστα με 43% και 60% των δημοτικών συμβούλων που είναι ο νόμος της Νέας Δημοκρατίας και που είναι το όνειρο του κάθε δημάρχου  για τα επόμενα πέντε χρόνια

Απέξω άφησε το κύριο Μπαρμπουνάκη  που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί σαν ανεξάρτητος ο κύριος Ζέρβας αλλά θα είναι το παιδί της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, για αυτό και τη θέση του αντιπροέδρου στο δημοτικό συμβούλιο την πήρε ο φίλος μας ο Γάκης τάχα αρχηγός της 2ης  παράταξης.
Κράτησε στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου  τον κύριο Λεκάκη για να μας πει ο κύριος Ζέρβας ότι είναι και ολίγον ΠΑΣΟΚ αυτό βέβαια αφορά τον κύριο Λεκάκη που αν ήθελε να κρατήσεις  την  θέση του προέδρου θα έπρεπε να βάλει και πόδι για την  θέση του Αντιδημάρχου στον κύριο Μπαρμπουνάκη αν θέλει να λέει ότι είναι και σήμερα στο πασοκ  κάτι βέβαια που δεν το έκανε.

Και στις άλλες επιτροπές είδαμε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι του Σπύρου Βούγια δεν πήρανε καμιά θέση

Θέλω να τονίσω μετά τον ανασχηματισμό ότι  μάλλον αρχίζει ο προεκλογικός αγώνας 2023 και θα δούμε τα σχήματα που θα παρουσιάσουν τα διάφορα κόμματα

Αρκετοί δημοτικοί δημοτική   σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις προκειμένου να έχουν μία καρέκλα και ένα μισθό την κοπάνησαν και πήγανε στο  κύριο  Ζέρβα με την  λεγόμενη βελούδινη  αποστασία πού είναι το Α και το Ω του δήμου Θεσσαλονίκης.
Πρέπει να καταλάβουν αυτοί που έφυγαν ότι στις  επόμενες εκλογές ελπίζω ότι θα τους φάει το (μαύρο σκοτάδι)  γιατί την αποστασία πολλή  την  αγάπησαν αλλά τον αποστάτη κανένας ιστορικά αυτό συμβαίνει..

 

Αυτά τα λίγα για τον ανασχηματισμό του δήμου Θεσσαλονίκης.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ  ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ