Αρχική Ενημέρωση πολιτών ΞΑΝΑ ΤΑΙΠΕΔ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΞΑΝΑ ΤΑΙΠΕΔ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

0

Συνάντηση Χειμάρα με τον διευθυντή του ΤΑΙΠΕΔ για τις ιαματικές πηγές της Φθιώτιδας

Συνάντηση Χειμάρα με τον διευθυντή του ΤΑΙΠΕΔ για τις ιαματικές πηγές της Φθιώτιδας

Ενημερωτικό δελτίο του Βουλευτή ΝΔ Φθιώτιδας Θέμη Χειμάρα σχετικά με τη συνάντηση που πραγματοποίησε με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Δημήτρη Πολίτη για τις ιαματικές πηγές της Φθιώτιδας.

Όπως υπογράμμισε ο Θέμης Χειμάρας:

Παράλληλα με τις επαφές και συναντήσεις μου με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού για το Νομοσχέδιο που εισηγούμαι αυτές τις ημέρες στη Βουλή, συναντήθηκα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Δημήτρη Πολίτη για τις ιαματικές πηγές της Φθιώτιδας.

Τόνισα το γεγονός ότι έχουν υπάρξει μεγάλες καθυστερήσεις στην πορεία επίλυσης των πολλών και σύνθετων ζητημάτων που αντιμετωπίζουν τα ιαματικά ακίνητα.
Όπως με ενημέρωσε ο κ. Πολίτης, στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η προκήρυξη των διαγωνιστικών διαδικασιών για τις πηγές των Καμένων Βούρλων, πιθανώς συμπεριλαμβανομένης και της πηγής Μύλου Κονιαβίτη, καθώς και για την πηγή των Θερμοπυλών.
Ζήτησα την οριστική διευθέτηση του θέματος φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες, ώστε να μη λειτουργήσει ως εμπόδιο στον επικείμενο διαγωνισμό.
Παράλληλα, επέμεινα στην επίσπευση ωρίμανσης της ιαματικής πηγής και των εγκαταστάσεων στα Λουτρά Υπάτης, καθώς και σε αυτές του Πλατυστόμου.
Τα δύο ακίνητα είναι σπουδαίες ευκαιρίες ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας που τόσα χρόνια μένουν ανεκμετάλλευτες”.