ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ

0

Ανοιχτή επιστολή προς το δήμαρχο Βόλβης από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας  έδρα Θεσσαλονίκη.WWW.loytropoleis.com

Κύριε δήμαρχε                           ΘΕΜΑ ΛΟΥΤΡΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ

 

Εδώ και χρόνια μία τεράστια περιουσία αρχικά του κράτους και μετά του Δήμου όπως είναι τα Λουτρά Απολλωνίας είναι κλειστά.

Σε όλη την Ελλάδα με την προσπάθεια που κάνουμε μαζί με άλλους φορείς βλέπουμε  το θέμα του θεραπευτικού τουρισμού κάπως να κινητέ και αυτό είναι  προς τους επενδυτές μια καλή  κατεύθυνση αφού δεν τα καταφέρνουν οι δήμοι

Τα παλιά λουτρά του δήμου σας  (λουτρά Απολλωνίας)  τα χρεοκοπείστε και προσωπικά εσείς και ο πρώην δήμαρχος σας .

Η περιοχή εδώ και χρόνια θυμίζει κατεστραμμένη βιομηχανία.

Τα καινούργια λουτρά που στοίχησαν από τα Ευρωπαϊκά κονδύλια αλλά και ελληνικά 8 δις  πάνε στο βρόντο.

Υποσχεθήκατε ότι βρήκατε εταιρεία για να λειτουργήσουν τα Λουτρά και αφήσατε το χρόνο να τρέχει μήπως και γίνει κάτι για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.

Ενδιαφέρθηκαν τοπικοί παράγοντες έστω να λειτουργήσουν τα παλιά λουτρά και αυτό για λόγους που δεν γνωρίζουμε δεν το δεχτήκατε.

Για μία φορά ακόμη θέλουμε να σας καταγγείλουμε ότι είσαστε ο (νεκροθάφτης) του θεραπευτικού τουρισμού στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αυτή η Λουτρόπολη που πολλά χρόνια δώσαμε αγώνα να τον φτιάξουμε ήρθατε εσείς σαν δήμαρχος και σαν παράταξη στον χώρο της  Νέας Δημοκρατίας και καταστρέψατε ολόκληρη την περιοχή σε μια τεράστια επένδυση.

Ελπίζω με τις εκλογές που θα έρθουνε για την τοπική Αυτοδιοίκηση να μην έχετε το θράσος να κάνετε κάποιο πρόγραμμα για την περιοχή που είναι ένα ολόκληρο Νεκροταφεία.

Όσο υπήρχανε πρόσφυγες βολεύτηκαν κάποιοι κύριοι με τα μικρά ξενοδοχεία της περιοχής και δεν ξέρω αν μετάνιωσαν γιατί την μέχρι τώρα πολιτική τους, ότι δεν πρέπει να λειτουργήσει το καινούργιο για να έχουνε αυτοί τα δικά τους οφέλη .

Ζητούμε σαν πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας το δημοτικό συμβούλιο να ασχοληθεί έντονα με το όλο θέμα να παρθεί μία απόφαση αν τα λουτρά τα θέλετε ή όχι.

Ζητούμε επίσης να αναλάβει ευθύνη και η Περιφέρεια άρα και το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού για αυτήν την περιουσία με τα εκaτ. ευρώ  που ξοδεύτηκαν.

Είναι ανάγκη να αξιοποιηθούν τα λουτρά εδώ και τώρα για τις ανάγκες της περιοχής, για την Υγεία του κόσμου, για την καταπολέμηση της ανεργίας και κυρίως με τα τεράστια οφέλη Αγροτικών προϊόντων αν λειτουργούσε αυτή τη μονάδα.

 

Ο σύλλογος     μας  ασχολείται με αυτό το θέμα πάνω από 17 χρόνια και ποτέ δεν καταδεχτήκατε να  δώσετε μία απάντηση για αυτά που σας γράφουμε λες και δεν συμβαίνει τίποτε διότι τα χρήματα που ξοδεύτηκαν δεν σας συγκίνησε καθόλου.

Επίσης καλούμε όλα τα Κοινοτικά  διαμερίσματα του δήμου Βόλβης να ασχοληθούν με το παραπάνω θέμα και να καταγγείλουν το δήμαρχο τους γιατί αυτήν την απαράδεκτη αδράνεια που είναι μεγαλύτερο έγκλημα της περιοχής.

Επίσης να καταγγείλουμε το Υπουργείο Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης που δεν ασχολήθηκε ποτέ να καταγγείλουμε επίσης το Υπουργείο Τουρισμού που και αυτό δεν ασχολήθηκε παρά έκανε μία ξεχασμένη εταιρεία  (Ελληνικές Λουτροπόλεις ΑΕ.)

Μέχρι τώρα όσες καταγγελίες και αν κύριε Δήμαρχε κάναμε  δεν είμαστε και τόσο επιθετική αλλά όπως φαίνεται αυτή η πολιτική μας δεν βοήθησε.

Και τώρα το όλο θέμα έχει φτάσει πια στο χτένι ο Δήμος αλλά και η Τράπεζα Πειραιώς θα πρέπει να δώσουμε εδώ και τώρα λύση στο όλο θέμα μαζί με την Περιφέρεια και μαζί με το Υπουργείο Τουρισμού αλλά και  οι κάτοικοι, σε όλες τις περιοχές του δήμου Βόλβης

Να θυμίσουμε σε όλους ότι κάποτε θέλατε   επενδύσεις στα λουτρά  και δεν ξέρω αν δεν το μετάνιωσα και σαν πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων ιαματικών πηγών που  προτείναμε αυτήν την Λουτρόπολη μαζί με τα λουτρά Ικάριας

Για μία φορά ακόμη αυτά τα λίγα έχουμε να πούμε και θα περιμένουμε μία απάντηση που δεν πιστεύω ότι θα μας έρθει.

 

Ο πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας

Ανέστης Αναστασιάδης

Anestis_anastasiadis@yahoo.gr  2310905164 -6948948426

Υ..Γ στην επόμενη συνεδρίαση έχει θα το έχουμε σαν θέμα.