ΝΑ ΠΟΥ ΞΑΝΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΛΟΥΤΡΑ ΘΕΡΜΗΣ

0

Άμεση αξιοποίηση των λουτρών Θέρμης από τον δήμο Θεσσαλονίκης ζητάει ο Σάββας Χαλιαμπάλιας

 

Την άμεση αξιοποίηση των λουτρών Θέρμης ζητάει ο Σάββας Χαλιαμπάλιας.
Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών επισημαίνει ότι ο συγκεκριμένος χώρος, που αποτελεί περιουσία του δήμου Θεσσαλονίκης, έχει αφεθεί στο έλεος του χρόνου και κατά συνέπεια ρημάζει ενώ θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια όαση για του πολίτες.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει ένα περιουσιακό στοιχείο, ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, που εδώ και πολλά χρόνια απαξιώνεται. Πρόκειται για τα λουτρά Θέρμης και το δασάκι που τα περιβάλλει τα οποία υφίστανται την φθορά του χρόνου.
Μία όαση ευεξίας και φυσικού κάλλους, τόσο κοντά στην Θεσσαλονίκη, είναι παραδομένη στην τύχη της. Όσοι περνάμε από την περιοχή βλέπουμε με λύπη τα κτήρια και την περιοχή να ρημάζουν, χωρίς να γίνεται τίποτα» αναφέρει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης.

«Αυτό είναι ένα δείγμα αποτυχημένης διαχείρισης και λειτουργίας μιας επιχείρησης από το δημόσιο. Στην προκειμένη περίπτωση από τον δήμο. Είναι ανικανότητα; Είναι αδιαφορία; Ό,τι και να είναι, θα πρέπει να ντρέπονται οι αρμόδιοι. Γιατί αφήνουν αυτήν την περιουσία του δήμου στο έλεος του χρόνου. Λόγω της θέσης της, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και να μετατραπεί σε χρυσάφι… Να αποφέρει έσοδα για το δήμο και να αποτελέσει μία ευεργετική επιλογή για τους πολίτες» επισημαίνει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

«Όταν ανέλαβε ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας φάνηκε ότι έδειξε ενδιαφέρον για την αξιοποίηση των λουτρών. Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις του, επρόκειτο να χρηματοδοτήσει με 50.000 ευρώ τις σχετικές μελέτες για την υλοποίηση του έργου, μέσω των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου. Τα τελευταία δύο χρόνια, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Φαίνεται ότι δεν έχει ασχοληθεί κανένας με αυτό το θέμα. Πρόσφατα η κεντρική διοίκηση, μέσω του υπουργού Τουρισμού έκρουσε το καμπανάκι.
Έγινε γνωστό ότι αν δεν προχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε αξιοποίηση των λουτρών τότε θα παραχωρηθούν στην Εταιρεία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος» που έχει συστήσει το κράτος για ανάλογες περιπτώσεις προς αξιοποίηση. Εκεί βέβαια που έφτασαν τα πράγματα καλά θα κάνει. Απλά η εξέλιξη αυτή μας επισημαίνει την ανικανότητα του δήμου να διαχειριστεί την περιουσία μας» τονίζει ο γνωστός επιχειρηματίας.

Τέλος, αναφέρει τα εξής: « Κύριε δήμαρχε, επιτέλους κάντε κάτι για τα λουτρά. Εκμεταλλευτείτε τα, παραχωρήστε τα, αξιοποιήστε τα. Την προσωπική σας περιουσία διαχειριστείτε την όπως θέλετε. Όταν όμως πρόκειται για δημοτική περιουσία που ανήκει σε όλους του δημότες είναι καθήκον και υποχρέωση σας να την προσέξετε σαν τα μάτια σας. Φτάνει πια!».


Αφιέρωμα : Τα ιστορικά λουτρά Θέρμης (φωτο-video)