να και στην Νιο τα λουτρά μας θέλουν νέες επενδύσεις

0

Συνεργασία και δουλειά για να καταστεί η Αμανή εναλλακτικός τουριστικός προορισμός ευεξίας

Με επίκεντρο το Υδροθεραπευτήριο Αγιασμάτων

Ανοικτή συζήτηση με θέμα «Θερμαλισμός και Τουρισμός Ευεξίας, η τελευταία ευκαιρία ανάπτυξης της Αμανής;» πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον χώρο του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Χίου, την ΚΟΙΝΣΕΠ Θέρμαι Αγιασμάτων και την Επιτροπή Ιαματικού Τουρισμού και Τουρισμού Ευεξίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννης Σπιλάνης, αναφέρθηκε στην ανάγκη για συντονισμό ενεργειών όλων όσων ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη της περιοχής τονίζοντας πως έλαβε την πρωτοβουλία για ίδρυση της Επιτροπής όταν πέρσι με απόφαση του ΕΟΤ έκλεισαν όλα τα υδροθεραπευτήρια του Βορείου Αιγαίου καθώς δεν είχαν αδειοδότηση.

«Το θέμα είναι πώς βλέπουμε τον θερμαλισμό του 21ου αιώνα σε μια περιφέρεια όπως του Βορείου Αιγαίου που είναι η 3η θερμαλιστική Περιφέρεια της χώρας», σημείωσε, σκιαγραφώντας στη συνέχεια το προφίλ του ταξιδιώτη που θα πρέπει να καταστεί στόχος προκειμένου να προσελκυστεί στην περιοχή.

«Υπολογίζεται ότι 500 εκ. τουρίστες ευεξίας ξοδεύουν 150 δις τον χρόνο ανά τον κόσμο, πρέπει να κυνηγήσουμε ένα μικρό μερίδιο», ανέφερε ο κ.Σπιλάνης υπογραμμίζοντας πως πρώτα πρέπει να φτιάξουμε το προϊόν, να καταστεί δηλαδή η Χίος και συγκεκριμένα τα Αγιάσματα και ευρύτερα η περιοχή της Αμανής νησιωτικός εναλλακτικός τουριστικός προορισμός με βάση την ευεξία και μετά να αναζητηθούν οι τουρίστες.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Κώστας Βεργίνας, σημείωσε ότι η Χίος θα πρέπει να μετατραπεί σε έναν αειφόρο τουριστικό προορισμό.

«Στόχοι μας ένας τουρισμός φιλικός για το περιβάλλον, η προώθηση της πράσινης ανάπτυξης και η βιοποικιλότητα» είπε ο κ.Βεργίνας ο οποίος ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει προγραμματισμός έτσι ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ο εκσυγχρονισμός του Υδροθεραπευτηρίου όπως και άλλες μελέτες για έργα ανάπτυξης της περιοχής.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ Θέρμαι Αγιασμάτων, Ελένη Κατσαρού.

Η ανοικτή συζήτηση θα προβληθεί σήμερα στην τηλεόραση της “Πατρίδας”.