ΜΕΡΙΚΑ ΝΕΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

0

Τα Νέα σχετικά με τα λουτρά της θέρμης από το γραφείο του Αντιπροέδρου Αχιλλέα Μεταλούλη   28/11/2022

=======================================================

Γεωτρήσεις στα Λουτρά Θέρμης – Τρεις επενδυτικές προτάσεις εξετάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης Eπενδυτικό ενδιαφέρον για τα Λουτρά Θέρμης. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σωκράτης Δημητριάδης στο TheOpinion 24/11/22, 12:39Ευτυχία ΒατάληΕυτυχία Βατάλη Σε γεωτρήσεις προχωρά το επόμενο διάστημα στα Λουτρά της Θέρμης ο ιδιοκτήτης Δήμος Θεσσαλονίκης.

Οι εγκαταστάσεις που εδώ και 15 χρόνια ρημάζουν, ενώ θα μπορούσαν να φέρουν έσοδα στον Δήμο, αναμένεται να αποκτήσουν και πάλι ζωή, καθώς ήδη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του TheOpinion, υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, όχι μόνο από έναν, αλλά από τρεις επενδυτές.

Ο Δήμος αναζητά πλέον στοιχεία για το ουσιώδες, δηλαδή την ίδια την ιαματική πηγή στην περιοχή, αυτή που στο παρελθόν “χάρισε” αφενός έσοδα στον ιδιοκτήτη Δήμο Θεσσαλονίκης, αφετέρου επισκεψιμότητα στη συγκεκριμένη περιοχή του σημερινού Δήμου Θέρμης, λίγο πιο κάτω από τη Νέα Ραιδεστό.

Η σημερινή εικόνα Σήμερα, βέβαια, η εικόνα στις εγκαταστάσεις και στην καταπράσινη έκταση των περίπου 500 στρεμμάτων πολύ απέχει από τις εικόνες αίγλης του παρελθόντος. Ο χώρος προκαλεί μάλλον θυμό στον σημερινό επισκέπτη, που αναρωτιέται αν αυτή η εγκατάλειψη, αυτή η καταστροφή, αυτή η αδιαφορία ταιριάζει σε έναν δημόσιο χώρο, σε έναν οποιοδήποτε δημόσιο χώρο, ακόμη κι αν οι εγκαταστάσεις δεν λειτουργούν. Σκουπίδια και μπάζα είναι το κύριο χαρακτηριστικό σήμερα στα Λουτρά της Θέρμης, σε συνδυασμό με τις εκτεταμένες καταστροφές στις κτηριακές εγκαταστάσεις.

Ήδη, από τον Απρίλιο, οι Δήμοι Θεσσαλονίκης και Θέρμης υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την αποκατάσταση και επαναλειτουργία των ιαματικών Λουτρών Θέρμης, καθώς και τη συνολική αναβάθμιση του ακινήτου στο οποίο βρίσκονται τα λουτρά.

Επενδυτικό ενδιαφέρον Όχι ένας, αλλά τρεις είναι οι επενδυτές που έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα από το εξωτερικό, σύμφωνα με πληροφορίες του TheOpinion. “Πράγματι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για τις εγκαταστάσεις των λουτρών της Θέρμης”, επιβεβαιώνει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σωκράτης Δημητριάδης που μίλησε στο TheOpinion για τα επόμενα βήματα με στόχο στην επαναλειτουργία των λουτρών.

Όπως τονίζει ο κ. Δημητριάδης, έχει ολοκληρωθεί μελέτη βιωσιμότητας, στο πλαίσιο άλλωστε σχετικής διορίας που είχε δοθεί προκειμένου οι Δήμοι – ιδιοκτήτες σχετικών εγκαταστάσεων εκμετάλλευσης φυσικών ιαματικών πηγών, να παρουσιάσουν σχέδια αξιοποίησής τους, καθώς διαφορετικά αυτές θα περιέλθουν τα Λουτρά στη διαχείριση της εταιρίας “Ιαματικές Πηγές Ελλάδας Α.Ε.”, που ίδρυσε η κυβέρνηση.

Αξιοποίηση περιουσίας του Δήμου “Βρισκόμαστε πλέον ένα βήμα πριν τη διαγωνιστική διαδικασία προκειμένου να γίνουν γεωτρήσεις και εδαφοτεχνικές μελέτες. Από τις πρώτες ενδείξεις που έχουμε, η στάθμη της πηγής κατέβηκε λίγο πιο χαμηλά, αλλά αυτό δε έχει να κάνει ούτε με την ποιότητα ούτε με την ποσότητα της πηγής”, τονίζει ο κ. Δημητριάδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, στη συνέχεια, τα στοιχεία που θα προκύψουν, θα προστεθούν στη μελέτη βιωσιμότητας.

“Η έκταση είναι εξαιρετική και η δυναμική των εγκατάστεων τεράστια, παρά τις εικόνες εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα. Στόχος μας είναι οι εγκαταστάσεις να επαναλειτουργήσουν, στο πλαίσιο άλλωστε της αξιοποίησης της περιουσίας του Δήμου. Ήδη υπάρχει, άλλωστε, ενδιαφέρον από επενδυτές, καθώς αυτή η μορφή τουρισμού, ο ιαματικός τουρισμός, παρουσιάζει διεθνώς αυξητικές τάσεις”, προσθέτει ο αντιδήμαρχος Οικονομικώ