ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

0

Eurotel: Θα αναβαθμίσει τις ιαματικές πηγές Πολιχνίτου στη Λέσβο – Επένδυση 900.000 ευρ

Σε αυτό το πλαίσιο κατατέθηκε μέσα στον Οκτώβριο ένα επιχειρηματικό πλάνο ανάπτυξης και αξιοποίησης των Ιαματικών πηγών Πολιχνίτου.

Η εταιρεία ανάπτυξης και σχεδίασης χώρων ευεξίας και υγείας του ομίλου Eurotel, ΣOUL TAILORΣ, ανακοινώνει την πρώτη συνεργασία της στον τομέα της αξιοποίησης ιαματικών πηγών στην Ελλάδα, στην περιοχή Πολιχνίτου στο νησί της Λέσβου με σκοπό την αναβάθμιση των εγκατ

αστάσεων και υπηρεσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εταιρεία, «η ανάπτυξη των ιαματικών πηγών αποτελεί ένα βιώσιμο και ανθεκτικό μοντέλο τουρισμού και ως εταιρεία είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε ένα concept παγκοσμίου επιπέδου που να προσελκύσει πελάτες από όλο τον κόσμο».

Σε αυτό το πλαίσιο κατατέθηκε ένα επιχειρηματικό πλάνο ανάπτυξης και αξιοποίησης των Ιαματικών πηγών Πολιχνίτου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Διακήρυξης του Ανοικτού Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού, από την Τεχνική-Κατασκευαστική εταιρεία TKC KOLEKSION A.E, του Ομίλου Θεόδ. Γ. Κούσκου, την Παρασκευή 14/10/2022 στο Πρωτόκολλο του Δήμου Δυτ. Λέσβου.

Η TKC KOLEKSION A.E, με συνεργατικό σχήμα: την εταιρεία ανάπτυξης και σχεδίασης concept χώρων υγείας και ευεξίας ΣOUL TAILORΣ του Ομίλου EUROTEL, την ομάδα Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων της TOTAL DESIGN IKE, την αλυσίδα φυσικοθεραπευτηρίων PHYSIOATHENS/ΤΗΕRACON του Νάσου Κουτσουραδή, την ATTICA PROPERTIES και άλλων διακεκριμένων πανεπιστημιακών προσωπικοτήτων του χώρου, κατέθεσε επιχειρηματικό πλάνο βασιζόμενο σε συγκεκριμένο concept και αναλυτικές παρεχόμενες υπηρεσίες αξιοποίησης των ιαματικών πηγών που ικανοποιούν τους ακόλουθους τρεις Πυλώνες:

Πυλώνας 1 – Υγεία (Health) με ιατρικές και ιαματικές υπηρεσίες που θα παρέχονται στις εγκαταστάσεις όπως ορθοπεδική, ρευματολογία, δερματολογία, φυσικοθεραπεία (Ιατρικές Υπηρεσίες) και λουτρά σε ατομικές ή ομαδικές πισίνες ή μπανιέρες και λασποθεραπεία (Ιαματικές Υπηρεσίες).
Πυλώνας 2 – Ευεξία (Wellness) με υπηρεσίες που οδηγούν σε μια κατάσταση ολιστικής υγείας όπως θεραπείες μασάζ, απολέπισης, λασποθεραπείες κλπ., φυσικοθεραπεία, κινησιοθεραπεία, γυμναστικές ασκήσεις (λειτουργικές ασκήσεις για όλες τις ηλικίες σε εξωτερικό χώρο), yoga, meditation, μαθήματα σωστής μαγειρικής και διατροφής με τοπικά προϊόντα και συνταγές, υγιεινή διατροφή.
Πυλώνας 3 – Κοινωνία (Community) με ανάδειξη της τοπικής κουλτούρας, πολιτισμού, ιστορίας, που αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της βιωσιμότητας μέσα από το ανθρώπινο δυναμικό και τα προϊόντα, αλλά και από εκδηλώσεις (πολιτιστικές, ιστορικές, θρησκευτικές), εκθέσεις (μουσεία, αναβίωση κτιρίων), έρευνα (συνεργασία με ιατρικά κέντρα Ελλάδας & Εξωτερικού, πανεπιστήμια, σχολεία), εκπαίδευση (εκδρομές σχολείων για να μυηθούν στην ολιστική προσέγγιση της υγείας και την πρόληψη, σεμινάρια σε απόφοιτους σχολών και μεταπτυχιακούς, δημιουργία σχολής), στηριζόμενες σε αναλυτικό πλάνο παρεμβάσεων, απόλυτα εναρμονισμένων με το φυσικό περιβάλλον (ανορθώσεις, αναστηλώσεις, ανακατασκευές, κ.λ.π) και προϋπολογισμό κόστους που υπερβαίνει τις €900.000, με δομημένο και καταγεγραμμένο πλάνο προβολής και προώθησης και καταγεγραμμένα τα άμεσα και έμμεσα οφέλη της τοπικής και ευρύτερης περιοχής.

Στο επιχειρηματικό πλάνο παρουσιάζονται σε επίπεδο 25ετίας οι εκτιμήσεις της TKC A.E. αναφορικά με τα έσοδα ανά παρεχόμενη υπηρεσία καθώς και τα κόστη και τα έξοδα λειτουργίας, με κατάληξη την παρουσίαση της βιωσιμότητας του εγχειρήματος.

Η ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος θα βασιστεί μεν πάνω στα ιαματικά νερά, ωστόσο το συνολικό «πακέτο» θα περιλαμβάνει ένα ευρύτερο εύρος υπηρεσιών προς τον επισκέπτη, οι οποίες θα συνδέονται με τη χαλάρωση και τόνωση του ανθρώπινου οργανισμού και οι οποίες την τελευταία, ειδικά, δεκαετία επιβάλλονται και από το lifestyle στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.