ΛΟΥΤΡΑ ΘΕΡΜΕΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΑ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ Α.Ε. ΑΙΤΕΡΙΑ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ Α.Ε.

0

Θέρμες: Σε πλήρη λειτουργία αρχές Ιουλίου τα ιαματικά λουτρά εταιρεία

Τοποθετείται και βρύση για πόσιμο ιαματικό νερό

Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν: Αρνηθήκαμε την συνεργασία με τις «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος Α.Ε

Στο στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες και οι παρεμβάσεις από πλευράς του Δήμου Μύκης, στα ιαματικά Λουτρά των Θερμών, τα οποία σήμερα υπολειτουργούν υπο την έννοια ότι λειτουργεί μόνο το σκέλος των ιδιωτών. Ωστόσο, όπως εξηγεί μιλώντας στην «Θ» ο Δήμαρχος Μύκης κ. Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν, η έναρξη της πλήρους λειτουργίας αναμένεται τον επόμενο μήνα (σ.σ. τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου) και θα απομείνουν μόνον οι ανοικτές «πισίνες» ως τελευταίο παραδοτέο.

Προς στιγμήν, έχει τελειώσει και το θέμα με τις «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας ΑΕ», αφού απεστάλη και γραπτώς η αρνητική απάντηση για συνεργασία.

Τέλος, ο Δήμαρχος Μύκης, αναφέρει ότι θα τοποθετηθεί και βρύση στα Λουτρά, προκειμένου οι επισκέπτες να παίρνουν και πόσιμο – και ιαματικό –  νερό μαζί τους.

Εν τω μεταξύ, χθες ολοκληρώθηκε και η αλληλογραφία σχετικά με την δημοπρασία των δύο λεωφορείων για την μετάβαση δημοτών από απομακρυσμένες περιοχές, όπου το ΚΤΕΛ δεν περνά σε καθημερινή βάση, ενώ δεν αποκλείεται η αρχή να γίνει με το μικρό λεωφορείο του Δήμου Μύκης

ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ – ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ

Αναλυτικότερα, ο Δήμαρχος Μύκης, επισήμανε στην «Θ» ότι:

Δεν λειτουργούν πλήρως ακόμη τα Λουτρά, γιατί δουλεύει ο εργολάβος. Είναι σχεδόν στο τέλος, αλλά δεν έχουμε παραλάβει ακόμη το έργο. Για παράδειγμα, αυτήν την στιγμή, δουλεύει το ξενοδοχείο με έξι δωμάτια, τα χαμάμ ανδρών – γυναικών, έχουν τελειώσει, ενώ κάνουμε και τις ανοικτές πισίνες στα πολύ ζεστά νερά. Άρα, στην ουσία δεν λειτουργούν πλήρως. Υπάρχουν όμως και οι ιδιώτες. Δεν είναι κλειστά. Γίνονται κάποιες επεμβάσεις στο ένα ξενοδοχείο, φτιάχνουμε ανοικτές πισίνες όπου θα μπορεί κάποιος να απολαμβάνει το φυσικό τοπίο και να κάνει και το μπάνιο του με νερά (56 βαθμούς κελσίου) και γενικά είμαστε σε «υπολειτουργία». Πολλά έχουν παραδοθεί, όπως για παράδειγμα το Αγροτικό Ιατρείο, το Κοινοτικό Κατάστημα, τα δύο χαμάμ, ενώ χθες παρέλαβα φωτογραφικό υλικό από επάνω και είδα ότι έχουν τοποθετηθεί τα πλακάκια, οι νιπτήρες κλπ. Σίγουρα θα λειτουργήσουν μέσα στο Καλοκαίρι. Θα μείνουν μόνο οι ανοικτές πισίνες, αλλά δεν μας προβληματίζει, γιατί έχουμε περίπου 30 σημεία όπου ο καθένας μπορεί να κάνει το μπάνιο του. Όλα τα υπόλοιπα θα είναι στην διάθεσή μας – πιστεύω –  περί τα τέλη Ιουνίου με τις αρχές Ιουλίου (σε ένα μήνα περίπου)

Ο κόσμος μπορεί να τα επισκεφθεί και τώρα. Έχουμε τόσες πηγές και τόσα δωμάτια που δεν υπάρχει θέμα.

ΑΡΝΗΘΗΚΑΜΕ ΓΡΑΠΤΩΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΜΕ ΤΙΣ «ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε»

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα της διεκδίκησης των πηγών, από τις «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας Α.Ε», ο κ. Ντελή Χουσεΐν, τονίζει ότι:

Δεν «κινδύνευσαν» τα Λουτρά. Πανελλαδικά είχαν ζητήσει να τα «μαζέψουν» σε έναν «κουμπαρά». Εμείς, επειδή έχουμε κάνει πολλές επενδύσεις σε αυτό το κομμάτι, έχουμε πάρει κάποιες χρηματοδοτήσεις παλαιότερα, όπως και τώρα εκτελούμε κάποιες, δεν το δεχθήκαμε. Αποστείλαμε και γραπτώς πως αρνούμαστε να συνεργαστούμε με αυτόν τον τρόπο και ότι δεν είμαστε της ίδιας σκέψης. Έχουμε στείλει και γραπτώς την απόφασή μας, να μην συμμετάσχουμε, με αυτά που διαβάζουμε προς στιγμήν.

ΠΑΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ – ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ – ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΣΤΟΣ

Σε ο,τι αφορά στις δηλώσεις του στην εφημερίδα ΘΡΑΚΗ κατά το παρελθόν, σχετικά με την «επιστράτευση» λεωφορείου προς τα Λουτρά Θερμών, ο ίδιος, υπογράμμισε ότι:

Προχθές, αποστείλαμε και το τελευταίο έγγραφο υπηρεσιακά, για την οριστική πια ένταξη και των χρημάτων, ώστε να πάμε σε δημοπράτηση. Είναι δύο τα λεωφορεία που έχουμε βάλει στο πρόγραμμα και εγκρίθηκε η χρηματοδότηση, τα οποία θα κάνουν το δρομολόγιο όχι μόνον προς τα Λουτρά αλλά και εκεί όπου δεν έχει πρόσβαση το ΚΤΕΛ σε καθημερινή βάση (γιατί βάσει νόμου αυτό μπορεί να γίνει στην ουσία). Όμως, στοχεύω να μεταφέρουμε τους ηλικιωμένους ανθρώπους από τα απομακρυσμένα σημεία προς τα Λουτρά, ώστε να τα απολαύσουν, να γνωριστούν, να μιλήσουν με διάφορους ανθρώπους και να μην νιώθουν «μοναξιά» και «απομόνωση». Πιστεύω ότι, αφού χθες αποστείλαμε το τελευταίο έγγραφο, θα έχουμε την έγκριση για την δημοπρασία.

Υπάρχει επίσης και ένα άλλο λεωφορειάκι του Δήμου, που σκεφτόμαστε να ενεργοποιήσουμε και αυτό, ώστε σιγά – σιγά να ξεκινήσουμε (όπου χρειάζεται) να μεταφέρουμε κόσμο για να απολαύσει αυτόν τον πλούτο που είναι δικός του στην ουσία (των δημοτών). Να το απολαύσουν οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, που έχουν και θέματα υγείας. Θα τους μεταφέρουμε εμείς, με δικό μας κόστος.

ΚΑΙ…ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΒΡΥΣΗ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Μύκης, σημείωσε ότι:

Το άλλο ευχάριστο, είναι ότι θα τοποθετήσουμε και μια βρύση στα Λουτρά, διότι αποδεικνύεται από χημικές εξετάσεις ότι είναι και πόσιμα τα νερά μας. Οπότε, όποιος μας επισκεφθεί, αν θέλει θα μπορεί να πάρει πόσιμο νερό μαζί του, διότι κάνει καλό στον οργανισμό.