Αρχική Επισκέψεις λουτροπόλεων «Λουτρά παράδεισος»: Έκθεση με έργα φοιτητών της σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ...

«Λουτρά παράδεισος»: Έκθεση με έργα φοιτητών της σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ στο Μπέη Χαμάμ

0

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, βιντεοτέχνης και κατασκευές, που φιλοτεχνήθηκαν μετά την επίσκεψη των φοιτητών/τριων στο μνημείο

 30/11/2021 10:30 0

«Λουτρά παράδεισος»: Έκθεση με έργα φοιτητών της σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ στο Μπέη Χαμάμ

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη, 1η Δεκεμβρίου 2021, η εικαστική έκθεση φοιτητών και φοιτητριών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ στο Μπέη Χαμάμ, με τίτλο «Λουτρά παράδεισος».

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, βιντεοτέχνης και κατασκευές, που φιλοτεχνήθηκαν μετά την επίσκεψη των φοιτητών/τριων στο μνημείο και την ενημέρωσή τους από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλις Θεσσαλονίκης για τη χρήση του λουτρού.

Η περιήγηση αυτή ήταν η αφορμή για μία δημιουργική αλληλοεπίδραση με τον μνημειακό χώρο, από την οποία προέκυψαν ομαδικά και ατομικά έργα, τα οποία παρουσιάζονται στην έκθεση.

Το Μπέη Χαμάμ χτίστηκε το 1444 από τον Σουλτάνο Μουράτ Β’, το πρώτο λουτρό που χτίστηκε αμέσως μετά την κατάληψη της Θεσσαλονίκης από τους Οθωμανούς και το μεγαλύτερο διπλό λουτρό στην Ελλάδα, με ανεξάρτητο ανδρικό και γυναικείο τμήμα. Ως Λουτρά Παράδεισος λειτουργούσε μέχρι το 1968.

Στην έκθεση συμμετέχουν σπουδαστές και σπουδάστριες του 3ου εργαστηρίου Ζωγραφικής και μιας ομάδας του εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ σε σχεδιασμό και επιμέλεια των καθηγητών Μανόλη Γιανναδάκη και Γιώργου Τσακίρη.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 19:00 και η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, θα είναι επισκέψιμη καθημερινά, εκτός Τρίτης, από τις 10πμ έως τις 2μμ.

 ΣΧΟΛΙΑ