Θερμιά Παρανεστίου: Μία λουτρόπολη από παράγκες μέσα στο δάσο toy προεδρου Ανεστη Αναστασιαδη

0

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΕΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ WWW.LOYTROPOLEIS.COM 2310905164 THESSALONIKI

Θερμιά Παρανεστίου: Μία λουτρόπολη από παράγκες μέσα στο δάσο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΗΡΧΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΜΦΑΝΗΣ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝΚύριε δήμαρχε

Πέρασαν περίπου τέσσερα χρόνια από τότε που αναλάβατε τα  καθήκοντα του δημάρχου και για να θυμόμαστε καλά  είχατε υποσχεθεί και προεκλογικά ότι θα κάνετε  κάτι σχετικά με την ανάπτυξη για λουτρά  ΘΕΡΜΙΑ της περιοχής σου.

Να μην ξεχνάτε ότι ήταν και αυτό το κύριο σύνθημα σαν παράταξη αλλά και σαν υποψήφιος δήμαρχος δεν ξέρουμε κι αν η Περιφέρεια έχει το ίδιο σύνθημα.

Εμείς σαν Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδος που επισκεφθήκαμε δύο φορές τη Λουτρόπολη και κάναμε αρκετές παρατηρήσεις και προτάσεις που μέχρι σήμερα δεν υλοποιήθηκε τίποτε εκτός από την αναγνώριση της ιαματικής Πηγής από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Τουρισμού.

Στα χρόνια αυτά δεν έχουμε κάποια πρόταση από πλευράς του δήμου η της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας αν Θα προχωρήσουν στην ανάπτυξη της ιαματικής πηγής η και αν  πολλές φορές η περιφέρεια είχε τονίσει   ότι κάτι θέλει να κάνει αλλά δεν έχει μελέτη για την παραπάνω ιαματική πηγή.

Σήμερα  έχουμε την εντύπωση ακόμα και σαν Περιφέρεια αλλά και σαν Δήμος αναρωτιόμαστε αν έχετε επισκεφτεί τον χώρο στα τέσσερα χρόνια της διοίκησης  κι αν τουλάχιστον τα παραπήγματα θα μπορούσανε να φύγουνε από τον χώρο, προκειμένου αν γίνει κάποιος   διαγωνισμός  και θελήσει ένας ιδιώτης να κάνει κάποια επενδύσει  θα έπρεπε να  έβλεπε ότι υπάρχει ιαματική πηγή και όχι παράγκες.

Δεν θέλουμε να κάνουμε πολιτική αντιπολίτευσης αν και μπροστά μας έχουμε βουλευτικές εκλογές αλλά και δημοτικές .

Αλλά όταν κάποιος υποψήφιος δήμαρχος κάνει κάποια υπόσχεση για τους κατοίκους της περιοχής του το ερώτημα  είναι αν θα πρέπει φεύγοντας να  δώσει μια εξήγηση γιατί δεν έκανε κάτι για αυτό μεγάλο πλούτο της περιοχής.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι εμείς σαν σύλλογος Θα συνεχίσουμε το δύσκολο αλλά  ωραία μας αγώνα,  για να αναπτύξουμε αυτές τις όμορφες ιαματικές πηγές της χώρας μας που η σημερινή Λουτρόπολη στο Παρανέστι από πλευράς φυσικής ομορφιάς ποσότητος  νερού είναι ότι καλύτερο για μία θαυμάσια λουτρόπολης σε όλη την περιοχή κάτι που δεν έγινε.

Θέλουμε να καταγγείλουμε και μάλιστα (φιλικά) και την Περιφέρεια αλλά και τον Δήμαρχο ότι οι δύο αυτοί οι φορείς θα μπορούσανε στα τέσσερα χρόνια της παρουσίας τους τουλάχιστον να έχουν μία έτοιμη (μελέτη )προκειμένου αν δεν μπορούν οι ίδιοι να αναπτύξετε την ιαματική Πηγή να μπορέσουν  να την παραχωρήσουν και ιδιωτικά κεφάλαια αν βέβαια υπάρχουν στην περιοχή αν και η δική μας άποψη πάντα ήτανε να είναι δημοτικές επιχειρήσεις.

Με αυτή μας την επιστολή ζητούμε μία απάντηση από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και μία απάντηση από τον δήμαρχο του δήμου στο Παρανεστίου   και να μας απαντήσουν γιατί δεν προχώρησαν σε αυτές τις ενέργειες και γιατί αυτή η Λουτρόπολη παραμένει έτσι ανεκμετάλλευτη για  την  ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμός της περιοχή.

Επίσης να καταγγείλουμε την  κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη που για τέσσερα χρόνια αλλά και  το από αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού που είναι  υπεύθυνο  για τις ιαματικές πηγές δεν έκανε  τίποτε παρά  μία πρόχειρη εταιρεία οι (Ελληνικές λουτροπόλεις α.ε). που επαναλαμβάνουμε είναι μία σφραγίδα και τίποτα παραπάνω.
25 του Ιούνη έχουμε εκλογές και αναρωτιέμαι αν οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που επισκέπτονται την περιοχή λένε έστω μία λέξη γιατί δεν αναπτύξαμε αυτή την όμορφη Λουτρόπολη της περιοχής τους.

Θέλω να κλείσω με αυτή μου την παρέμβαση του σαν Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου ιαματικών Πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας και να θυμίσω σε όλους ότι όλες οι βαλκανικές χώρες δίπλα στη δικιά μας λουτρόπολης στο Παρανέστι που  είναι ανεπτυγμένες  και εμείς έχουμε μία Λουτρόπολη με τις γνωστές παράγκες δίχως να ντρεπόμαστε σαν κράτος αλλά ούτε σαν Περιφέρεια αλλά ούτε και σαν Δήμος αυτό είναι το κατάντημα μας.

Για το Δ.Σ. . του συλλόγου

Ο πρόεδρος

 

Ανέστης Αναστασιάδης