εφημεριδα τα Γεγονοτα του Νομου Πελλας για εναν μικρο απολογισμο του συλλογου

0

ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 2022

ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Απολογισμός χρονιάς 2022

ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ  ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ WWW.LOYTROPOLEIS.COM 2310905164 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ WWW.NEATOYMPAS .GR

Δεν θέλω να κάνω απολογισμό για όλα γιατί πρέπει να έχεις πάντα στοιχεία με λεπτομέρειες και αυτά που λες να έχουν κάποια αξία αν κάποιος τα διαβάσει
Η χρονιά που μας πέρασε ήταν χρόνια του Τουρισμού καταρχήν και δεύτερον το θέμα της υγείας που ακόμα τρέχει στον κάθε συνάνθρωπό μας και στον εαυτό μας

Από πλευράς πολιτικής συνεχώς περιμέναμε ότι ο Μητσοτάκης θα προκηρύξει εκλογές διότι τρέχει από χωριό σε χωριό και αυτό άφηνε να εννοηθεί.
Την βουλή την  χρησιμοποίησαν στο 2022 τα δύο μεγάλα κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία μόνο και μόνο για να φανούν αυτοί και όχι το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε  Πρόεδρο  από τη βάση μετά το θάνατο της Φώφης Γεννηματά ένα γεγονός που δεν το περιμέναμε.

 

Μετά την εκλογή προέδρου τρέχαμε όλοι και εκλέξαμε  Κεντρική Επιτροπή Νομαρχιακές  επιτροπές  τοπικές  οργανώσεις  και διορισμούς διαφόρων γραφείων.

Το ίδιο έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ και εξέλιξε  τα όργανά του  και ο Τσίπρας θελήσει να γίνει αρχηγός από τη βάση και όχι από την Κεντρική Επιτροπή και αυτό έκανε.

Το 2022 όλα αυξήθηκαν κυρίως το ηλεκτρικό ρεύμα το φυσικό αέριο και έδωσε τη δυνατότητα στον κύριο Μητσοτάκη συνεχώς να  δίνει επιδόματα και μάλιστα σε όλους όπως και επίδομα βενζίνης και λοιπά.

 

ΤΟ 2022 μπορούμε να πούμε ότι ήτανε  χρόνια των επιδομάτων και τελευταία ακούσαμε ότι θα πάει στο Μέτσοβο Ο  πρωθυπουργός για να μας πει πότε θα γίνουν εκλογές.

Τα εξωτερικά θέματα για τις επαφές με πρωθυπουργούς του ευρωπαϊκού κόσμο και  κυρίως το θέμα ήτανε το φυσικό αέριο μάλλον ακόμα δεν βρήκαν λύση.
Άλλο τρομακτικό γεγονός ήταν και είναι ο πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας ένας πόλεμος που κατέστρεψε μία ολόκληρη ιστορική χώρα όπως είναι η Ουκρανία και δεν λέει να τελειώσει.

 

Σε αυτόν τον πόλεμο συμμετείχαν σχεδόν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως Αμερικανικές παρεμβάσεις λέγοντας πως το κάνουμε αυτό για να σώσουμε την αξιοπρέπειά της δημοκρατίας ο κύριος πρόεδρος της Ρωσίας  άρχισε τον πόλεμο  αλλά  δεν ξέρεις πως θα σταματήσει.

 

Και τέλος για να κλείσω με  τα πολιτικά το πασοκ για μία φορά ακόμα τραυματίζεται με την υπόθεση της Εύας Καϊλή ενώ χρόνια αυτός ο χώρος ήταν τραυματισμένος από την υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου και σήμερα μας ήρθε καπάκι και βολεύει αυτή η ιστορία  και τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ.

Είχαμε και το παγκόσμιο κύπελλο στο Κατάρ και την μεγάλη ιστορική Νίκη των Αργεντινών

 

=========================================================================

Να πω και μερικά για τον πανελλήνιο σύλλογο ιαματικών πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας που είμαι πρόεδρος εδώ και χρόνια.

 

Προσπαθούμε να βοηθήσουμε την ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού.

 

Η συνεργασία με τους δημάρχους που στην επικράτεια τους έχουν ιαματικές πηγές ήταν και  είναι πάρα πολύ δύσκολα  να έχει επαφή όπως και με το Υπουργείο Τουρισμού που είναι υπεύθυνη για τις ιαματικές πηγές.

Και επίσης είναι και δύσκολο σχετικά με τις διάφορες μελέτες που γίνονται προκειμένου να γίνουν κάποιες επενδύσεις.

 

Το χειρότερο που αντιμετωπίζουμε στα χρόνια που πέρασαν ενώ προσπαθούμε να κάνουμε επενδύσεις αντίθετα αρκετές Λουτρόπολη σήμερα είναι κλειστές μιας και μεσολάβησε η οικονομική κρίση ,συνέχεια το θέμα της υγείας που χτύπησε το θεραπευτικό τουρισμό αλλά και η δυνατότητα να μην υπάρχουν επενδυτές πάνω σε αυτό τον τομέα εκτός από ελάχιστους.

 

Ο σύλλογός μας παρά που είχαμε   αυτές  τις μεγάλες δυσκολίες συνέχιζε να  είναι παρών με καθημερινά δελτία μέσα και έξω από την Ελλάδα για μία σωστή ενημέρωση  για αυτό τον πλούτο  της χώρας μας.

 

Συνεργάζεται με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο ιαματικών πηγών με έδρα τις Βρυξέλες  αλλά  δεν μπορούμε  να συμμετέχουμε σαν  σύλλογός  για λόγους οικονομίας σε διάφορα συνέδρια όπως αυτό που έγινε πρόσφατα σε ευρωπαϊκή χώρα στην Σλοβακία

Προσπαθούμε να βρούμε χώρους για συνεδρίαση και τα  καταφέραμε συνεδριάσαμε τέσσερις φορές   στη Θέρμη Θεσσαλονίκης τρεις φορές συνεδριάσαμε  στο Καφέ του Βασιλικού θεάτρου- τρεις φορές συνεδριάσαμε στα λουτρά της Θέρμης στο χώρο των 500 στρεμμάτων προκειμένου να προβάλουμε την ανάπτυξη του κάτι που δεν έγινε.

Συνεδριάσαμε  δύο φορές σε αίθουσα του ΟΣΕ σε Vip  αίθουσα και  τελευταία μας Συνεδρίαση για λόγους ιστορικούς ήτανε στα γραφεία του συλλόγου στην ιβήριδος  9  και αυτό το αποφεύγαμε στα γραφεία του συλλόγου μας  διότι ο χώρος είναι μικρός για  το θέμα της υγείας όπως καταλαβαίνετε μας προβλημάτισε πάντοτε.

 

Αυτά είναι τα μερικά θέματα που  έχουν γίνει το 2022 και  Ελπίδα μας είναι ότι το 2023 αν (ζούμε βέβαια) να είναι καλύτερο από αυτό του 2022

 

Αυτά τα λίγα να ευχαριστήσω τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που όταν  παρών στις συνεδριάσεις και με  έξοδα δικά μας γιατί ποτέ δεν πήραμε καμιά δεκάρα από κανέναν φορέα και αυτό οφείλεται, βέβαια όπως μας  ενημερώνουν διάφοροι  Υπουργοί και δήμαρχοι με την  υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ για το Υπέρ-ταμείο που δεν επιτρέπει στα Υπουργεία να χρηματοδοτούν συλλόγους αλλά εφόσον μόνο  κάνουν κάποια εκδήλωση.

Επισκεφθήκαμε τα λουτρά της Αγίας Παρασκευής μία αντιπροσωπεία του συλλόγου και κάναμε και προτάσεις σχετικά με την προβολή στους δρόμους των λουτροπόλεων από πλευράς σημάτων κλπ

 

Επισκεφθήκαμε τα λουτρά του δήμου Βόλβης -λουτρά Απολλωνίας όπου αυτά είναι κλειστά και που ξοδεύτηκαν 8 δισεκατομμύρια σε ελληνικά χρήματα.

 

Επισκεφθήκαμε Το παράρτημα στα Ριζώματα του Δήμου Τρικαίων  με το Γραμματέα μας Νίκο Κωτσόπουλο  και ο Αντιπρόεδρος Αχιλλέας Μεταλούλης  επισκέφθηκε βουλγαρικές ιαματικές πήγες  προκειμένου να έχουμε μία άποψη το τι συμβαίνει και στη γειτονιά μας.

Πήραμε θύσει σχετικά με τα Λουτρά Σιδηροκάστρου που χαθήκαν δυο συνάνθρωποι μας μέσα στα λουτρά

 

 

Επίσης στην τελευταία μας συνεδρίαση  αποφασίσαμε  να κάνουμε τη χρονιάτικη  δική μας εκδήλωση το 2023 στις 10:00 Φεβρουαρίου ημέρα Παρασκευή στο Πλανητάρια θέρμης NOESI  και είστε καλεσμένοι όλοι με  μία προσφορά εδώ και χρόνια των αδελφών Κομπατσιάρη Α.Ε. στη μνήμη του Αντώνη Γούλα που μας έφυγε εδώ και δύο χρόνια από τη ζωή.

Το 2022 είχαμε και αρκετούς φίλους που  έφυγαν από τη ζωή .

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ .