Ετήσιο Συνέδριο του Γερμανικού Ιατρικού Συλλόγου για το Rügen 30 Οκτωβρίου 2021

0

Το κύριο θέμα του Ετήσιου Συνεδρίου της German Medical Spas Association στο Rügen με περίπου 120 μέλη ήταν η αλλαγή του νόμου για τις προληπτικές θεραπείες εξωτερικών ασθενών. Μέχρι στιγμής, τα χρόνια άρρωστα άτομα έπρεπε να πληρώσουν για τη δική τους προληπτική θεραπεία εξωτερικών ασθενών. Με την αλλαγή του νόμου, οι ασφαλιστικές εταιρείες υγείας αναλαμβάνουν το κόστος αυτών των υπηρεσιών. Επομένως, αυτό θα μπορούσε να είναι οικονομικά ενδιαφέρον για τα περίπου 200 ιατρικά λουτρά και θέρετρα υγείας με υψηλή βαθμολογία στη Γερμανία.

Περισσότεροι άνθρωποι, ακόμη και με χαμηλά εισοδήματα, θα έκαναν τώρα αίτηση για ένα τέτοιο ταξίδι προσανατολισμένο στη θεραπεία και την υγεία. Οι περισσότεροι από αυτούς τους επισκέπτες θα ξόδευαν μεταξύ 3.000-5.000 ευρώ στο θέρετρο υγείας κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων της εξωνοσοκομειακής θεραπείας. Σε αντάλλαγμα, περιμένουν μια καλή υποδομή, αποτελεσματικές προσφορές θεραπείας. Λόγω της έλλειψης ειδικευμένων εργαζομένων, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Ο Γερμανικός Σύλλογος Ιαματικών Λουμάτων ζητά λοιπόν δωρεάν εκπαίδευση και αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος στα θεραπευτικά επαγγέλματα.

Άλλα καλά νέα: The Healing Forest στη Βόρεια Γερμανία, στο Mecklenburg-Vorpommern, Νικητής του Βραβείου Καινοτομίας και πιλοτικό έργο για την Ευρώπη.