ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

0

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ WWW.LOYTROPOLEIS.CO

Ενημέρωση του  προέδρου Ανέστη Αναστασιάδη σχετικά με την επίσκεψή μας στα λουτρά Ελευθέρων Καβάλας 26/7 2020.

Η επίσκεψη αυτή είχε σκοπό να ξαναζωντανέψει ξανά  σχετικά με την επένδυση που πρόκειται να γίνει η δεν θα γίνει στην παραπάνω ιαματική πηγή

Το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πριν αρκετούς μήνες απέρριψε την  πρόταση αυτής της επένδυσης στα λουτρά Ελευθερών Καβάλας με   μία αιτιολογία κάπως παράξενα.

Σε μία τηλεφωνική μας επαφή που εύχυμε  με τον ανάδοχο Κυριάκο Χαρακίδη  πρώην δήμαρχος του δήμου Δράμας μας ενημέρωσε  πως θα διορθώσει την μελέτη  και θα τα ξανά υποβάλλει στα αρμόδια όργανα του Υπουργείου προκειμένου όπως τόνισε ότι πιστεύει ότι θα   εγκριθεί αυτή η ανάπτυξη της λουτρόπολης  που για την περιοχή της Καβάλας είναι ένα μεγάλο θέμα και μάλιστα την  στήριξαν όλοι οι παράγοντες Περιφέρεια δήμος κλπ

Στην επίσκεψη μας δεν είδαμε κάτι καινούργιο στα  λουτρά ξανά διαπιστώσαμε ότι είναι εγκαταλελειμμένα όπως εδώ και χρόνια και αυτό το βλέπουν όλοι οι κάτοικοι των περιοχών και όλοι αναρωτιούνται αν καπότα  αυτή η Λουτρόπολη θα αναπτυχθεί και δεν θα είναι ένα  σημερινό κουφάρι μέσα  στο πράσινο δάσος της  περιοχής με το θαυμάσιο ιαματικό νερό του .

Στην αντιπροσωπεία που επισκεφθήκαμε τα Λουτρά ήταν εκτός από τον πρόεδρο Αναστασιάδη Ανέστη ήταν και ο υπεύθυνος προβολής των ιαματικών πηγών  Νίκος Ματθαίου και μέλος του Δ.Σ.. και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του συλλόγου μας και μέλος του Δ.Σ. Αθανάσιος  Τσικουρίκας

Μετά την επίσκεψη στα λουτρά σε μία σύντομη ανάλυση της αντιπροσωπείας που επισπευτήκαμε τα λουτρά βγάλαμε  το συμπέρασμα ότι η επόμενη συνάντηση θα πρέπει να είναι παρών ο ανάδοχος αυτές τις επενδύσεις κύριος Κυριακός Χαρακίδης και ίσως και ο δήμαρχος της περιοχής κύριος Αναστασιάδης.

Και αυτό το προτείνουμε για να μπορέσουμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα πού βρίσκεται το όλο θέμα και αν χρειάζεται και παρέμβαση του συλλόγου μας προκειμένου να πιέσουμε την κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν να εγκρίνει αυτή την επένδυση που  είναι μια επένδυση καθαρά ελληνική και δεν πρόκειται να μεταφερθεί ούτε σε βαλκανικές χώρες αλλά ούτε και σε άλλες χώρες όπως γίνεται συνήθως με άλλες επενδύσεις.

Επίσης  πρόταση μας είναι αυτή η ενημέρωση θα πρέπει την κοινοποιηθεί  στον Υφυπουργό Εσωτερικών και Μακεδονίας Θράκης  κύριο Καράογλου προκειμένου να μας ενημερώσει που κολάι αυτή η επένδυση και πού βρίσκεται ο φάκελος αυτής της επένδυσης.

Αυτήν την ενημέρωση  την ΚΙΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ  επίσης   σε όλους τους ενδιαφερόμενους όπως είναι ο δήμος της περιοχής ο ανάδοχος του έργου  κυβέρνηση και σε κάθε παράγοντα που ασχολούνται με τις παραπάνω επενδύσεις.

Εμείς απλά σαν Πανελλήνιος  Σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας δηλώνουμε και δεν το  καταγγέλλουμε  ακόμη το όλο θέμα  για αυτήν την καθυστέρηση.

Δηλώνουμε  ότι θα είμαστε πάντα κοντά σε όλες τις ελληνικές λουτροπόλεις και σε όλες τις σωστές επενδύσεις όπως αυτή των λουτρών Ελευθερών Καβαλάς.

Ο πρόεδρος  του Συλλόγου                             τα μέλη

Ανέστης Αναστασιάδης            Νίκος Ματθαίου –Αθανάσιος Τσικουρίκας

 

Θεσσαλονίκη 28/7/2020