ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

0

1ον Προς τον δήμαρχο Αιδηψού κύριο Ματάκια Πολύχρονη

2ον Δήμαρχο Αριδαίας κύριο Πέτρο Ζέρζη

Κύριε δήμαρχε Θεσσαλονίκη 28/9/2007
ΘΕΜΑ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Μετά από ώριμη πολιτική σκέψη πήρα την απόφαση να σας γράψω και επίσης να προτείνω την άποψη μου για έναν χώρο που ίδρυσα και που για πολλά χρόνια αγωνίστηκα, προκειμένου να υπάρχουν σήμερα λουτροπόλεις σε όλη την Ελλάδα, έστω και με την σημερινή τους μορφή και λειτουργία.

Το 1983 στα Καμένα βούρλα εγώ ως αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Ανέστης Αναστασιάδης και με τον τότε δήμαρχος Αιδηψού αείμνηστο Γιάννης Καράτση, και άλλων δήμαρχων Ιδρύσαμε τον Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας με αρχική έδρα τα Καμένα Βούρλα και εν συνεχεία την Θεσσαλονίκη.

Για δυο τετραετίες κύριοι δήμαρχοι υπήρξα πρόεδρος αυτού του φορέα και ο τότε δήμαρχος Αιδηψού αντιπρόεδρος. Το 1998 με δική μου πρωτοβουλία ιδρύσαμε τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών (ESPA), ο οποίος σήμερα έχει την έδρα του στις Βρυξέλες. Το 2004 εδώ στην Θεσσαλονίκη με στελέχη που κατά καιρούς πέρασαν από τον Σύνδεσμο και σήμερα είναι από τα πιο έμπειρα άτομα σε θέματα σχετικά με την ανάπτυξη των λουτροπόλεων ιδρύσαμε -αγωνιζόμενοι- τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ με έδρα την Θεσσαλονίκη και παραρτήματα σε όλη την χώρα. Σήμερα κύριοι δήμαρχοι βλέπω ότι αυτός ο φορέας, ο ιστορικός Σύνδεσμος που τότε είχαμε στήσει, σχεδόν χρεοκόπησε και όσοι κατά καιρούς θέλησαν να έχουν την προεδρία ή και θέσεις άλλων οργάνων δυστυχώς ελάχιστα προσέφεραν.

Επειδή δεν θέλω να σας κουράσω με θέματα ιστορικής υφής του φορέα, θέλω να σας κάνω μια πρόταση και έπειτα εσείς θα εκτιμήσετε αν μπορεί να γίνει γνωστή και στα υπόλοιπα μελή του συνδέσμου, μιας και στα τέλη Οκτωβρίου η και αργότερα πιθανόν να πραγματοποιηθούν ξανά εκλογές στον Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων μετά την ακύρωση των εκλογών που είχαν διεξαχθεί στις αρχές του Μάρτη.

Η Αιδηψός κύριε δήμαρχε είναι το Καμάρι των Ελληνικών Λουτροπόλεων, είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι. Από το 1983 και μέχρι σήμερα, η Αιδηψός ποτέ δεν διεκδίκησε την προεδρεία αυτού του φορέα με την δικαιολογία ότι τάχα είναι μακριά από την έδρα. Αυτή η δικαιολογία με τις σημερινές τεχνολογικές εξελίξεις μάλλον δεν ευσταθεί και σήμερα προκειμένου να ξαναζωντανέψει αυτός ο ιστορικός

αναπτυξιακός φορέας επιχειρώ αυτή την πρόταση. Αυτή είναι και η θέση του

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, να διεκδικήσει δηλαδή την προεδρεία του Συνδέσμου ο δήμος Αιδηψού. Τη δε θέση του

Αντιπρόεδρου να την έχει από την Βόρεια Ελλάδα ο δήμος Αριδαίας που πολιτικά ανήκει στον γνωστό συντηρητικό χώρο, και ίσως βοηθήσει κυβερνητικά, αλλά και να θυμίσω ότι η λουτρόπολη του δήμου Αριδαίας και με τις πρόσφατες ανακαινίσεις είναι μια από τις πιο γνωστές σε όλη την Ελλάδα και ο δήμαρχος κύριος Πέτρος Ζέρζης νομίζω ότι έχει όρεξη να βοηθήσεις των θεραπευτικό τουρισμό στην χώρα μας .

Κύριε Δήμαρχε όσο για τον φίλο μου δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Τερζίδη, ότι είχε να προσφέρει το προσέφερε και πρέπει να σας θυμίσω ότι ο δήμος Κιλκίς ούτε λουτρά, αλλά ούτε και το μεταλλικό Νερό που έχει δεν προσφέρεται για ανάπτυξη προκειμένου έστω να δικαιολογεί την παρουσία του στην προεδρική θέση των ελληνικών λουτροπόλεων.

Όσο για τον δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Θεσσαλονίκης Θεόδωρο Ασπασίδη, την θέση του Προέδρου την θέλει μονό για προσωπικούς και ίσως για πολιτικούς λόγους, και αυτό νομίζω ότι δεν βοήθα τον θεραπευτικό τουρισμό. Επίσης θέλω να το τονίσω ότι πάνω στο αντικείμενο σχεδόν τίποτε δεν γνωρίζει ,αλλά ούτε και θα ήθελε ποτέ να γνωρίσει, και αναρωτιέμαι τι μπορεί να προσφέρει. Επίσης, θέλω να σας πληροφορήσω ότι τα Λουτρά της Θερμής που είναι του δήμου Θεσσαλονίκης τα έχουν υποβαθμίσει τόσο πολύ που σήμερα παραμένουν κλειστά. Άρα έχουμε δυο ανθρώπους που θέλουν την προεδρεία δίχως ο δήμος τους να έχει λουτρά και αυτό είναι απαράδεκτο.

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητούμε -και θα είμαστε στο πλευρό σας κύριε Δήμαρχε- να κάνετε γνωστή σε όλους τους συναδέλφους όλων των δήμων την πρόταση αυτή περί διεκδίκησης της προεδρίας από τον Δήμο Αιδηψού αλλά και της Αντιπροεδρίας από έναν νέο δήμαρχο του δήμου Αριδαία που σήμερα επαναλαμβάνω η λουτρόπολη είναι από τις ποιο Αναγνωρισμένες σε όλη την Ελλάδα ίσως και σε λίγο σε όλα τα Βαλκάνια δίχως να υποτιμώ τις άλλες ελληνικές λουτροπόλεις .

Από εδώ και στο εξής αυτός ο φορέας είναι σωστό να έχει πρόεδρο, αλλά και έναν Αντιπρόεδρο από λουτροπόλεις που είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο, αλλά και με την πείρα που έχετε θα βοηθήσει τον Σύνδεσμος να ορθοποδήσει. Εμείς κάνουμε την πρόταση και εσείς θα πρέπει να την αξιολογήσετε και ελπίζουμε ότι δεν θα πείτε όχι σε μια τέτοια πολιτική, αλλά και αναπτυξιακή πρωτοβουλία του Συλλόγου μας και ποιο συγκεκριμένα του ιδρυτή του Συνδέσμου Ανέστη Αναστασιάδη και προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, καθώς στόχος μας είναι η προβολή και η ανάπτυξη των Ελληνικών Λουτροπόλεων…

Φιλικά
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης

Υ.Γ. Χαρακτηρισμός επιστολής : Εμπιστευτική ..

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΔΡΑ: Ιβήριδος 9 Τ.Κ.54351 Α. Τούμπα Θεσσαλονίκη
ΤΗΛ 2310.905164-ΦΑΞ 2310 903721 e–mail: anestis9@otenet.gr

κιν.6948948426

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 25/9/2007

Ενημερωτικό σημείωμα προς τα μέλη του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας.
Από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ανέστη Αναστασιάδη

Όλο το καλοκαίρι και μετά από την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Προεδρείου του Συλλόγου δεν σταμάτησε καθόλου τη δραστηριότητα του και μάλιστα σε όλους τους τομείς. Συνεχώς είχε μια ενημέρωση σχετικά με την λειτουργία των λουτροπόλεων και τα προβλήματα τους.

1ΟΝ Έκανε δυναμική παρέμβαση στα Λουτρά της Θέρμης του Δήμου Θεσσαλονίκης που φέτος δεν λειτούργησαν για άγνωστους λόγους.

2ΟΝ Στα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής με αλλεπάλληλες αντιπαραθέσεις για τον τρόπο λειτουργίας και την απαράδεχτη συμπεριφορά απέναντι στο Σύλλογο μας. Επίσης στα Λουτρά Αμουδάρας, τα Λουτρά Κύθνου κλπ.

3ΟΝ Ενημέρωσε όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς σχετικά με διάφορες ενέργειες των λουόμενων εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων, δίχως να επισκέπτονται τις λουτροπόλεις.

4ΟΝ Απέστειλε ενημερωτικές επιστολές προς την κυβέρνηση σχετικά με τις πυρκαγιές π.χ Λουτρά Κόνιτσας, Καϊάφα, Λουτράκι Κορινθίας, Ελευθερών Καβάλας κλπ.

5ΟΝ Επιστολή προς όλα τα κόμματα να εντάξουν στα προγράμματα τους και την ανάπτυξη των λουτροπόλεων ως την άμεση χρηματοδότηση του σε έργα υποδομής.

6ΟΝ Παρέμβαση στα Λουτρά Αγκίστρου και την σημερινή ανακαίνιση του, που για δύο μήνες παρέμειναν κλειστά.

7ΟΝ Παρέμβαση στην τράπεζα Πειραιώς σχετικά με τα Λουτρά Απολλωνίας και αντιπαράθεση με το Δήμο που υποστήριζε ότι τάχα δε θα πρέπει ο Σύλλογος μας να ανακατεύεται με θέματα τους

8ΟΝ Όλο το καλοκαίρι εστάλησαν πάνω από 15 δελτία τύπου προς ενημέρωση των πολιτών για την λειτουργία των λουτροπόλεων. Θέλω να ενημερώσω το Δ.Σ. ότι όλη αυτή η δουλειά από πλευράς εσόδων του Συλλόγου ήταν μηδέν.

9ΟΝ Δεν είχαμε δυνατότητα, αν και όλοι επιθυμούν να επισκεφτούμε τις λουτροπόλεις τους, δεν το κατορθώσουμε, λόγω μεταφορικού μέσου, αλλά και λόγω εκλογών.

10ΟΝ Στη διάρκεια όλης αυτής της προσπάθειας είχα τη συμπαράσταση του ειδικού γραμματέα κ.Πλαγάκου, του υπεύθυνου προγράμματος κ.Σιδηρόπουλου, αλλά και του γενικού γραμματέα κ.Μεταλλούλη σχετικά με την προβολή στα μέσα ενημέρωσης

11ΟΝ Επίσης είχα τη συμπαράσταση του Γιώργου Ρεϊζόπουλου που πάντα βρισκόμασταν σε επαφή για όλες τις ενέργειες του Προεδρείου.

Με λίγα λόγια αυτή ήταν η δραστηριότητα μας. Τέλος, στο εξής αν θέλουμε αυτός ο φορέας να συνεχίσει τον αγώνα για την ανάπτυξη των ελληνικών λουτροπόλεων, θα πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις, θέτοντας ένα απλό ερώτημα: Τι κάνουμε από εδώ και στο εξής και μάλιστα μετά από τα γνωστά πολιτικά γεγονότα των πρόσφατων εκλογών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ: ΑΚΟΓΛΑΝ, ΜΕΤΑΛΟΥΛΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΠΛΑΓΑΚΟΣ, ΡΕΪΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΥΦΟΚΕΡΗΣ,ΓΚΟΥΤΖΕΛΗΣ, ΣΑΧΠΑΤΣΙΔΗΣ, ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ, ΜΑΚΑΡΙΚΑ