ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΚΑΙΑΦΑ

0
λουτρα και προτασεις του υπουργειου τουρισμου

Στον Καϊάφα η Γ.Γ. Τουρισμού – Ενδιαφέρον για το μέλλον των εγκαταστάσεων

Με αφορμή το συνέδριο Ιαματικού Τουρισμού η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Βίκυ Λοΐζου, πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της οποίας, χθες είχε την δυνατότητα να επισκεφθεί τον Καϊάφα και τα ιαματικά λουτρά.

Η κα Λοΐζου κατά την άφιξης της στην περιοχή,  ενημερώθηκε από τον Διευθυντή των εγκαταστάσεων των Ιαματικών Πηγών Καϊάφα Νίκο Λευκαδίτη και τον οικονομικό διαχειριστή Δημήτρη Κάνιστρα για την γενικότερη κατάσταση των ιαματικών λουτρών, ενώ σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στην δυνατότητα που έχει η περιοχή να αξιοποιηθεί στο σύνολό της.

«Βρισκόμαστε σήμερα στη λίμνη του Καϊάφα και στα ιαματικά λουτρά, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αφορμή ήταν ένα συνέδριο που πραγματοποιήσαμε ως υπουργείο για τον ιατρικό τουρισμό και μας δόθηκε η ευκαιρία σε συνεργασία και με τον αντιπεριφερειάρχη τον κ. Κοροβέση να δούμε και τις ομορφιές της υπόλοιπης περιφέρειας. Βρεθήκαμε λοιπόν σήμερα εδώ για να δούμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε περισσότερο και τις δυνατότητες που έχει και η λίμνη αλλά και ευρύτερα η περιοχή για τουριστική ανάπτυξη, διότι ακριβώς πιστεύουμε στο ότι μπορούν να δοθούν ευκαιρίες ανάπτυξης και εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος που να ενσωματώνουν και τις ομορφιές της φύσης αλλά και τις υποδομές που αυτή τη στιγμή μένουν αναξιοποίητες. Υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο με την σωστή αξιοποίησή τους, να δοθεί ώθηση και στην συνολική οικονομία της ευρύτερης περιοχής.

Είμαστε σε στενή συνεργασία και με την περιφέρεια και με τους βουλευτές της περιοχής, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις όπου χρειάζεται, είτε σε θεσμικό πλαίσιο, είτε σε στρατηγική ανάπτυξη. Κυρίως με την Περιφέρεια να χρηματοδοτηθούν δράσεις αλλά και να συνεργαστούμε με την ΕΤΑΔ η οποία είναι ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων για να μπορούμε να έχουμε το συντομότερο, τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Αυτό που εμείς λέμε σαν υπουργείο, είναι ότι όταν δημιουργείται μία συνολική στρατηγική είναι αυτή που ενσωματώνει ουσιαστικά όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει ένας τόπος και αυτό προκύπτει και από το νέο νομοσχέδιο που τελείωσε χθες η διαβούλευσή του και προωθούμε τους οργανισμούς προώθησης και διαχείρισης προορισμών.

Αυτό που λέμε είναι ότι όταν ένας τόπος έχει και πολιτιστικά στοιχεία και γαστρονομία και φύση και εγκαταστάσεις,  όλα μαζί συνθέτουν αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, να αναβαθμίσουμε το συνολικό τουριστικό προϊόν. Συνολικά την εμπειρία που δέχεται ένας επισκέπτης. Και δεν είναι αποσπασματικά οι διάφορες μορφές θεματικού τουρισμού, είναι αυτές που δημιουργούν τις συνθήκες για την συνολική ανάπτυξη του τόπου και σε έναν τόπο τόσο πλούσιο όπως είναι η Ηλεία, όλο αυτό το τουριστικό προϊόν συνδέεται και με την πρωτογενή παραγωγή, γιατί ουσιαστικά οι επισκέπτες είναι αυτοί που θα καταναλώσουν και τα προϊόντα που παράγει ο τόπος και θα μπορέσουν πραγματικά να δημιουργήσουν τις συνθήκες για συνολική ανάπτυξη» τόνισε χαρακτηριστικά κα Λοΐζου.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού, βρέθηκε στην περιοχή ύστερα από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Κοροβέση, ο οποίος αναφερόμενος στην κίνηση αυτή τόνισε ότι: «Επισκεφθήκαμε σήμερα μαζί με την κα Λοΐζου την Γενική Γραμματέα Τουρισμού, τις ιαματικές πηγές της λίμνης Καϊάφα. Δεν ήρθαμε μόνο για ξενάγηση, μετά το χθεσινό συνέδριο του ιατρικού ιαματικού τουρισμού ήταν επιθυμία του περιφερειάρχη και δική μας να φέρουμε την κα Λοΐζου εδώ, να δει τις εγκαταστάσεις της λίμνης του Καϊάφα και τι μπορεί να προσφέρει συνολικά όχι μόνο στην περιοχή της Ζαχάρως αλλά και ολόκληρης της Ηλείας, είναι βαθιά πεποίθησή μας αυτή. Όπως είπα και εγώ στο συνέδριο δύο πράγματα πρέπει να προχωρήσουν εδώ για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις λίμνες του Καϊάφα και της Κυλλήνης, τις ιαματικές πηγές. Πρώτα απ’ όλα είναι η βελτίωση των υποδομών των λειτουργικών εγκαταστάσεων. Είναι το Α και το Ω για να μπορέσουμε αξιόπιστα να εξυπηρετήσουμε αυτούς που θα έρθουν εδώ. Και δεύτερο σημαντικό, είναι η βελτίωση των υποδομών στο οδικό δίκτυο για να έρχεται κάποιος γρήγορα και με ασφάλεια στην περιοχή. Είναι το δίπτυχο της επιτυχίας, φέραμε εδώ την Γενική Γραμματέα να δει το πρόβλημα και να το μεταφέρει στην κυβέρνηση, έτσι ώστε να μπορέσει επιτέλους ο Καϊάφας να πάρει την θέση στον τουριστικό χάρτη που του αξίζει».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος έκανε λόγο για την ανάγκη περαιτέρω αξιοποίησης της περιοχής τονίζοντας ότι: «Έχουμε την χαρά σήμερα να φιλοξενούμε στο νομό μας και στα λουτρά του Καϊάφα την Γενική Γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού την κα Λοΐζου. Τα λουτρά του Καϊάφα και οι εγκαταστάσεις εδώ, ξεκινούν να λειτουργούν και φέτος, σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει τη λειτουργία του και το ξενοδοχείο, προχωράει κανονικά η διαδικασία της λειτουργίας και της υποδοχής των τουριστών, φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ο κόσμος έχει κάνει κρατήσεις, αυτό όμως το οποίο είναι το μεγάλο στοίχημα και αυτό το οποίο προσπαθούμε είναι να αξιοποιήσουμε περαιτέρω αυτόν τον θησαυρό που έχουμε στο νομό μας. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος μας! Είναι ένας βασικός πυλώνας ανάπτυξης για την περιοχή τα λουτρά του Καϊάφα, ένα πραγματικά πολύ μεγάλο project το οποίο θα πρέπει και η ΕΤΑΔ να αξιοποιήσει όπως πρέπει και νομίζω ότι έχουμε στρέψει όλη την προσοχή μας προς την περαιτέρω αξιοποίηση και ελπίζω πως και η σημερινή παρουσία εδώ της γενικής γραμματέως θα βοηθήσει έτσι ώστε να προχωρήσουμε περαιτέρω σε μία ανάπτυξη της περιοχής η οποία της λείπει και το αξίζει».

loizou kaiafas 2

loizou kaiafas 3

loizou kaiafas 4

loizou kaiafas 5

loizou kaiafas 6