δελτιο τυπου του πανελληνιου συλλογου ιαματικων πηγων σχετικα με την συνεδριαση 6/9/2022 στο καφε του βασιλικου θεατρου

0

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΕΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ WWW.LOYTROPOLEIS.COM 2310905164 THESSALONIKI

Δελτίο Τύπου 17-09-2022

Την πρόταση του Πανελλήνιου Συλλόγου να εφαρμοστεί ο νόμος για το θεραπευτικό τουρισμό όπως στη Γερμανία όπου τα ασφαλιστικά ταμεία θα πληρώνουν προσφορές υγείας, συζήτησε το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, στη συνεδρίαση του στο καφέ του Βασιλικού θέατρου στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης ενημέρωσε το σώμα για τις λεπτομέρειες της πρότασης και τάχθηκε υπέρ της πλήρους κάλυψης των ασφαλισμένων.

Στη συνέχεια ο Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Νίκος Κωτσόπουλος, ενημέρωσε το σώμα για την επίσκεψη στο παράρτημα του συλλόγου στα Ριζώματα Τρικάλων και την επαφή του με τον πρόεδρο του παραπάνω συλλόγου.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε στη συνέχεια για το συνέδριο του Ευρωπαϊκό συνδέσμου ιαματικών πηγών (ESPA) που θα πραγματοποιηθεί στην Σλοβένικα το διάστημα 20 έως 23 Σεπτέμβριου. Ενημέρωσε, επίσης, για την ενημέρωση από τον Ευρωπαϊκό σύνδεσμο για τη διάσκεψη των Γερμανικών ιαματικών λουτρών των θερέτρων υγείας με τον πρωθυπουργό της Σαξονίας, καθώς και ότι τα ιαματικά λουτρά και τα θέρετρα υγείας αναγνωρίζονται επίσημα και από τα ομοσπονδιακά κράτη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην είδηση ότι τα «Θερμοκήπια Θράκης» αξιοποιούν τα θερμικά παιδιά Ξάνθης για βιώσιμα προϊόντα. Σημειώνεται ότι τα θερμοκήπια Θράκης είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα πού χρησιμοποιεί τη γεωθερμία ως μέσο θέρμανσης σταθερές συνθήκες καλλιέργειας με τον πιο φιλικό τρόπο παραγωγής από την άποψη της ενέργειας ως προς το περιβάλλον.

Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου συζήτησε στη ακόμη την  επιστολή του συλλόγου προς τον Δήμο Παγγαίου γραφείο με θέμα την επένδυση στα λουτρά Ελευθερών Καβάλας, καθώς και την επικοινωνία (τηλεφωνική επαφή) με τον επενδυτή κ. Χαρακίδη και το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, για την προώθηση της περιβαλλοντικής μελέτης από το Υπουργείο Τουρισμού.

Ο πρόεδρος κ. Αναστασιάδης εξέφρασε τη χαρά του που το υδροθεραπευτήριο στα λουτρά Ηραίας έλαβε το ειδικό σήμα λειτουργίας, καθώς και ότι πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης του Ξένια Κύθνος και των ιαματικών πηγών «Άγιοι Ανάργυροι» και Κάκαβος».

Το Δ.Σ. ενημερώθηκε ότι το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει διαγωνισμό για την μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου της λουτρόπολης Καμένων Βούρλων, καθώς και για τη  συνάντηση για τις ιαματικές πηγές της Φθιώτικης γης που πραγματοποιήθηκε στα Λουτρά Υπάτης με τη στήριξη του δημάρχου Λαμιέων  Θύμιου Καραΐσκου, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων στο ζήτημα του ιαματικού τουρισμού.

 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Συζητήθηκε η ανάθεση της προμελέτη προϋπολογισμού 35 χιλιάδων ευρώ για την ανάπτυξη της λουτρόπολης των λουτρών Πόζαρ, καθώς και η δημοπράτηση των ιαματικών λουτρών Αμαράντου και Καβασίλων Κόνιτσας με συνολικό προϋπολογισμό 2,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Εκφράστηκε η ικανοποίηση για την επαναλειτουργία των δημοτικών λουτρών στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, καθώς και για την ανάθεση της μελέτης για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Καλλιθέας του δήμου Ρόδου σε εταιρία  συμβούλων στρατηγικής ανάπτυξης.

Το Δ.Σ. εξέφρασε την χαρά του που ο δήμος Λήμνου έδωσε στη δημοσιότητα την περίληψη της διακήρυξης διενέργειας δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στην περιοχή «Θερμά» στην κοινότητα Κορώνου.

Ενημερώθηκε ότι βρέθηκε επενδυτής και ενοικιάστηκαν τα λουτρά της Λήμνου από τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Αλέξη Αναστασιάδη και Λίνα Αντωνιάδου που πραγματοποίησαν επίσκεψη στα λουτρά της Λήμνου, καθώς και για τα αισιόδοξα μηνύματα από τις προκρατήσεις και τις ιαματικές πηγές της περιοχής ότι η Βόρεια Εύβοια ανακάμπτει τουριστικά μετά τις πυρκαγιές.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε για την ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση του έργου Αρτούρ για την προβολή και τουριστική αξιοποίηση των ιαματικών πόρων των δήμων Κόνιτσας, Άργους Ορεστικού, Άρτας Αμυνταίου, Γρεβενών Ζακύνθου, και Πρέβεζας

Τέλος το Δ.Σ. συζήτησε την τοποθέτηση από τον ΕΑΓΜΕ μετρικών σταθμών στο γεωθερμικό πεδίο Νέας Απολλωνίας Θεσσαλονίκης, καθώς και νέων τηλεμετρικών  σταθμών στο γεωθερμικό πεδίο Αγκίστρου.

 

 

Για το Γραφείο Τύπου

Αχιλλέας Μεταλούλης

Τηλ. επικ. 6944440224

axmetaloulis@HYPERLINK “mailto:axmetalo@otenet.gr”gmail.coHYPERLINK “mailto:axmetalo@otenet.gr”HYPERLINK mailto:axmetalo@otenet.grm