ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 8/9/2021 ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΗ

0

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δελτίο Τύπου 14-09-2021

Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας κατά την τελευταία συνεδρίαση του συζήτησε 18 θέματα στην ημερήσια διάταξη και άλλα 5 εκτός ημερήσιας διάταξης.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης ενημέρωσε το σώμα για την επιστολή προς το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) σχετικά με τη χρηματοδότηση της επένδυσής στη λουτρόπολη Ελευθέρων Καβάλας.

Εξέφρασε, επίσης τη χαρά του Πανελληνίου Συλλόγου, για την χρηματοδότηση των λουτρών Νισύρου από τον Έλληνα της διασποράς κ. Νίκο Ανδριώτη με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ, σημειώνοντας ότι το θέμα ξεκίνησε από τον σύλλογο μας που ζητούσε από Έλληνα της διασποράς χρηματοδότηση για την συγκεκριμένη λουτρόπολη. Καθώς και για την ανακοίνωση του δήμου της Κύθνου για τις προοπτικές ανάπτυξης της λουτρόπολης του νησιού, μετά την εξεύρεση επενδυτή, τονίζοντας, ότι είναι μία ευχάριστη είδηση μετά από δεκάδες άγονους διαγωνισμούς που πραγματοποιήθηκαν σ όλη την χώρα.

Το Δ.Σ. ανέλυσε, στη συνέχεια, την ανακοίνωση της εταιρείας ακινήτων δημοσίου για την προκήρυξη τακτικού διαγωνισμού με ανοικτή διαδικασία προς τον σκοπό ανάδειξης αναδόχου για την περιοχή υπηρεσιών εκπόνηση μελέτης εκτίμησης εύλογης αξίας για λόγους διεθνών προτύπων χρηματοοικονομικής αναφοράς για 134   τουριστικά ακίνητα, όπου περιλαμβάνονται: τουριστικά περίπτερα, πρώην Ξένια camping marinas, αλλά και ιαματικές πηγές που μέχρι σήμερα δεν έχουν αξιοποιηθεί.

Το Δ.Σ. ανέλυσε, επίσης, τα δεδομένα γύρω από τα λασπόλουτρα στις Αλυκές Κίτρου Πιερίας, όπου υπάρχουν θεραπευτικά λασπόλουτρα. Η  λάσπη είναι θεραπευτική για το σώμα και κατάλληλη για θεραπεία των αρθριτικών μας. Καθώς και τα δύο δημοσιεύματα από την Καβάλα, σχετικά με την νέα εποχή που θα προκύψει από τις επενδύσεις που εξαγγέλθηκαν για την λουτρόπολή των Κρηνίδων.

Εξέφρασε, την χαρά του για την έναρξη λειτουργίας της μονάδας ιαματικής θεραπείας στη λουτρόπολη Σαμοθράκης, από τις 3 Αυγούστου και μέχρι 12 Οκτωβρίου, όπου η μονάδα θα λειτουργεί καθημερινά σε δύο βάρδιες από τις 7 έως τις 11 προ μεσημβρίας και από τις 18 έως τις 22.

Ακολούθησε, αναλυτική ενημέρωση για την αναγνώριση της ιαματικής Πηγής

στο Μύτικα της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς σύμφωνα με την Υφυπουργό τουρισμού κ. Ζαχαράκη, «έως σήμερα δεν έχει υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου τουρισμού αίτημα αναφορικά με την για αξιοποίηση των αναγνωρισμένων ιαματικών πόρων.

Συζήτησε, ακόμη τα συμπεράσματα από τη συνάντηση του πρώην Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου στα λουτρά της Αιδηψού και την προώθηση πλέγματος μέτρων για την άμεση στήριξη όλων των εργαζομένων και των επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα στην Εύβοια γενικότερα αλλά και στην Αιδηψό ειδικότερα. Και ομόφωνη απόφαση σχετικά με την χρονιάτικη εκδήλωση  του συλλόγου που θα πραγματοποιεί στις 15/9/2021 στο Πλανητάριο της Θέρμης NOESIS

 

 

Ευχαριστούμε για την προβολή, τη μετάδοση και την δημοσίευση.

 

Για το Γραφείο Τύπου

Αχιλλέας Μεταλούλης

Τηλ. επικ. 6944440224

axmetaloulis@HYPERLINK “mailto:axmetalo@otenet.gr”gmail.coHYPERLINK “mailto:axmetalo@otenet.gr”HYPERLINK mailto:axmetalo@otenet.grm