ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.21/10/2020

0

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ WWW.LOYTROPOLEIS.COM 2310905164  THESSALONIKI

Δελτίο Τύπου 29-10-2020

Σε αίθουσα της κοσμικής ταβέρνας «Άμπελος» στα Κωνσταντινοπολίτικα της Θεσσαλονίκης συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας.

Αρχικά ο πρόεδρος έκανε μία ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον ιαματικό τουρισμό και για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Πανελλήνιος Σύλλογος, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό ήταν καλεσμένος στη συνεδρίαση ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Βόλβης Δημήτρης Στοϊτσας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου συζήτησε με τον κ. Στοϊτσα την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η λουτρόπολη της Νέας Απολλωνίας, τόσο η παλιά λουτρόπολη όσο και οι νέες εγκαταστάσεις που ρημάζουν. Συζήτησαν, επίσης το ζήτημα της φιλοξενίας προσφυγών στις ιδιωτικές μονάδες περιμετρικά της λουτρόπολης και τις επιπτώσεις στην μελλοντική λειτουργία της, το πρόβλημα με τους ανεξόφλητους λογαριασμούς της ηλεκτρικής ενέργειας κ.α.

Ο πρόεδρός του Δ.Σ. Ανέστης Αναστασιάδης ενημέρωσε το σώμα για την συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου αποτελούμενο από τον ίδιο και τα μέλη Νίκο Κωτσόπουλο, Νίκο Ματθαίου και τον γεωλόγο  Ζήση Αγγελίδη με δύο εκπροσώπους από επενδυτικό fund γαλλικών συμφερόντων το οποίο ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην ιαματική πηγή Θέρμης του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και για την επιτόπια επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε. Υπογράμμισε μάλιστα ότι για το λόγο αυτό ο Πανελλήνιος Σύλλογος έστειλε επιστολή προς τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης ζητώντας ενημέρωση σχετικά με τις προθέσεις του δήμου για τα λουτρά της Θέρμης και τις μελέτες που έχει στη διάθεσή του.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη συνέχεια ο κ. Αναστασιάδης στον αποκλεισμό του Πανελληνίου Συλλόγου από την Επιτροπή για την ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού που σύστησε το Υπουργείο Τουρισμού και τις προτάσεις που απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος για την διευκόλυνση του έργου της επιτροπής.

Ακολουθήσε η ενημέρωση από τον αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Αχιλλέα Μεταλούλη, για την συνάντηση που πραγματοποίησε το προεδρείο του Πανελλήνιου Συλλόγου με τον διευθυντή του ξενοδοχείου Miragio thermal στο Παλιούρι της Χαλκιδικής. Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών για τα ζητήματα του θερμαλισμού και για την ανάγκη ανάδειξης της ιαματικής πηγής που διαθέτει το ξενοδοχείο.

Ο πρόεδρος ενημέρωσε, στη συνέχεια, το σώμα και για το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε για τις ιαματικές πηγές από την ιατρική ακαδημία στα Καμένα Βούρλα το διάστημα 9-11 Οκτωβρίου. Τον Πανελλήνιο Σύλλογο εκπροσώπησε στις εργασίες του συνεδρίου ο συνεργάτη του στα Καμένα Βούρλα Δημήτρης Μακρυνίτσας.

Ο κ. Μακρυνίτσας κατάθεσε στο συνέδριο μία επιστολή με την άποψη του Πανελληνίου Συλλόγου για διάφορα θέματα αλλά και το ιστορικό του συλλόγου.

Δυστυχώς, στο συνέδριο εκτός από τους εισηγητές δεν υπήρχε ενδιαφέρον για συμμετοχή, ενώ το παρόν έδωσαν και δύο βουλευτές της περιοχής. Το προεδρείο αναμένει το πόρισμα και τις εισηγήσεις του συνεδρίου για να τοποθετηθεί πιο αναλυτικά.

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Στη συνέχεια τα μέλη του Δ.Σ. ασχολήθηκαν με τις επιστολές που στάλθηκαν προς διάφορους φορείς.

Ειδικότερα προς τον υφυπουργό εσωτερικών κ. Θ. Καράογλου σχετικά με τα λουτρά Ελευθερών Καβάλας για το αν εγκρίθηκε ή όχι η μελέτη που υπέβαλλε για την ανάπτυξη των λουτρών ο επενδυτής κ. Χαρακίδης. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση, καθώς όπως μας  ενημέρωσε ο κ. Χαρακίδης όλα καθυστερούν. Μάλιστα ο επενδυτής ευχαρίστησε τον Πανελλήνιο Σύλλογο για την βοήθεια που προσφέρει για να προχωρήσει η παραπάνω επένδυση.
Η δεύτερη επιστολή στάλθηκε προς το δήμο Παρανεστίου ζητώντας ενημέρωση από το δήμαρχο του Παρανεστίου για τον σχεδιασμό για την ανάπτυξη της ιαματικής πηγής. Σημειώνεται ότι για τον ίδιο λόγο αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου επισκέφτηκε δύο φορές την εγκαταλελειμμένη λουτρόπολη, ενώ οι επισκέψεις έτυχαν μεγάλης δημοσιότητας από τα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Η τρίτη επιστολή αφορούσε την αλληλοενημέρωση του Πανελλήνιου Συλλόγου με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο σχετικά με το συνέδριο το οποίο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στην Σλοβακία το διάστημα 5-7 Νοεμβρίου 2020. Σημειώνεται ότι υπό τις παρούσες συνθήκες είναι αδύνατη η παρουσία σε αυτό το συνέδριο και μάλλον και η ίδια η πραγματοποίησή του.
Το Δ.Σ. συζήτησε, ακόμη την ερώτηση που κατατέθηκε από την κ. Μπατζελή προς την Περιφερειακή Αρχή της Στερεάς Ελλάδας σχετικά με τα λουτρά Θερμοπύλων, την πρόταση του βουλευτή της Ν.Δ. Γ. Κοτρωνιά προκειμένου να λειτουργήσουν τα λουτρά «Ιπποκράτης» στα Καμένα Βούρλα, καθώς και

Ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλου σχετικά με το παραδοσιακό κτίριο στα λουτρά Κυλλήνης.
Το Δ.Σ. ανέλυσε, επίσης την απόφαση του Υπουργείο Τουρισμού για χρηματοδότηση μέσω της ΕΤΑΔ Α.Ε. για τα λουτρά Καϊάφα, και την ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού σχετικά με τη συνάντησή του με εκπρόσωπο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας.

 

 

Ευχαριστούμε για την προβολή, τη μετάδοση και την δημοσίευση.

 

Για το Γραφείο Τύπου

Αχιλλέας Μεταλούλης

Τηλ. επικ. 6944440224

axmetaloulis@HYPERLINK “mailto:axmetalo@otenet.gr”gmail.coHYPERLINK “mailto:axmetalo@otenet.gr”HYPERLINK mailto:axmetalo@otenet.grm