Δελτίο Τύπου 13-06-2017

0

Δελτίο Τύπου 13-06-2017

Θέμα: Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στην Θεσσαλονίκη

Στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς της Θεσσαλονίκης συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, στο πλαίσιο των τακτικών συνεδριάσεων του. Το Δ.Σ. εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους κατοίκους της Λέσβου και εξέφρασε την αγωνία του για τις επιπτώσεις του σεισμού στη λειτουργία της λουτρόπολης της Πολιχνίτου Λέσβου.

Ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης, ενημέρωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τις δραστηριότητες του συλλόγου, και ειδικότερα τις επισκέψεις στο Miraggio Thermal στο Παλιούρι και την λουτρόπολη της Αγίας Παρασκευής του δήμου Κασσάνδρας και παρουσίασε το σχεδιασμό επισκέψεων για την καλοκαιρινή περίοδο. Ειδικότερα, αντιπροσωπείες του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών θα επισκεφτούν τις λουτροπόλεις Λουτρακίου Πέλλας (Πόζαρ), Νισύρου, Σαμοθράκης -Τραινούπολης και Γεννησέας στην Ξάνθη.

Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου εξέτασε τα δεδομένα που δημιουργούνται για την Βόρεια Ελλάδα και την αύξηση του κόστους για τους επισκέπτες των ελληνικών λουτροπόλεων από την δρομολογούμενη ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού και της λειτουργίας 38 νέων σταθμών διοδίων.

Μετά από διαλογική συζήτηση και ανάλυση των δεδομένων και των στοιχείων που μέχρι σήμερα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον αριθμό των νέων σταθμών διοδίων που θα τεθούν σε λειτουργία κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, καθώς θα αύξηση το κόστος μετακίνησης από και προς τις ελληνικές λουτροπόλεις. Επιφυλάχτηκε, μάλιστα να επανέλθει στο ζήτημα, μετά από ενδελεχή ανάλυση των επιπτώσεων.

Ευχαριστούμε για την προβολή, τη μετάδοση και την δημοσίευση.