Αρχική Επισκέψεις λουτροπόλεων ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΣΨΗ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΣΨΗ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

0

Μία πρωτοβουλία για την επένδυση στα λουτρά Ελευθερών

Επίσκεψη στα ιαματικά λουτρά Ελευθερών πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, την Κυριακή 26 Ιουλίου 2020, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Ανέστη Αναστασιάδη. Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου: «Η επίσκεψη είχε σκοπό, να ξαναζωντανέψει το ενδιαφέρον, για την επένδυση που πρόκειται να γίνει στη συγκεκριμένη ιαματική πηγή. Το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, πριν αρκετούς μήνες, απέρριψε την πρόταση της επένδυσης στα λουτρά Ελευθερών, με μία αιτιολογία κάπως παράξενη. Σε τηλεφωνική επαφή με τον ανάδοχο, Κυριάκο Χαρακίδη, πρώην δήμαρχο Δήμου Δράμας, μας ενημέρωσε πως θα διορθώσει την μελέτη και θα την υποβάλλει ξανά στα αρμόδια όργανα του Υπουργείου, προκειμένου, όπως τόνισε, να εγκριθεί η ανάπτυξη της λουτρόπολης, που για την περιοχή της Καβάλας είναι ένα μεγάλο θέμα και μάλιστα, τη στήριξαν όλοι οι παράγοντες (Περιφέρεια, Δήμος Παγγαίου, κ.ά.).

Στην επίσκεψη δεν είδαμε κάτι καινούργιο στα Λουτρά. Διαπιστώσαμε ότι είναι εγκαταλελειμμένα και αυτό το βλέπουν όλοι οι κάτοικοι και αναρωτιούνται, αν κάποτε η Λουτρόπολη θα αναπτυχθεί και δεν θα είναι ένα κουφάρι μέσα στο πράσινο δάσος της περιοχής, με το θαυμάσιο ιαματικό νερό του.

Στην αντιπροσωπεία που επισκεφθήκαμε τα Λουτρά ήταν, εκτός από τον πρόεδρο Ανέστη Αναστασιάδη, ο υπεύθυνος προβολής των ιαματικών πηγών, Νίκος Ματθαίου και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του συλλόγου, Αθανάσιος Τσικουρίκας. Μετά την επίσκεψη, σε μία σύντομη ανάλυση της αντιπροσωπείας που επισπευτήκαμε, βγάλαμε το συμπέρασμα ότι, στην επόμενη συνάντηση θα πρέπει να είναι παρών ο ανάδοχος της επένδυσης και ίσως, ο δήμαρχος της περιοχής, Φίλιππος Αναστασιάδης.

Κι αυτό προτείνουμε, για να μπορέσουμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα πού βρίσκεται το όλο θέμα κι αν χρειάζεται παρέμβαση του συλλόγου μας, προκειμένου να πιέσουμε την κυβέρνηση, το συντομότερο δυνατό να εγκρίνει την επένδυση, που είναι καθαρά ελληνική και δεν πρόκειται να μεταφερθεί, ούτε σε βαλκανικές χώρες, ούτε σε άλλες χώρες, όπως γίνεται, συνήθως, με άλλες επενδύσεις. Επίσης, πρόταση μας είναι, αυτή η ενημέρωση να κοινοποιηθεί στον υφυπουργό εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Θόδωρο Καράογλου, προκειμένου να μας πει που «κολλάει» η επένδυση και πού  βρίσκεται ο φάκελος.

Αυτή την ενημέρωση θα κοινοποιήσουμε σε όλους τους ενδιαφερόμενους, όπως είναι ο Δήμος της περιοχής, ο ανάδοχος του έργου, η κυβέρνηση και σε κάθε παράγοντα που ασχολείται με τέτοιες επενδύσεις. Ως Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας δηλώνουμε ότι, θα είμαστε πάντα κοντά σε όλες τις ελληνικές λουτροπόλεις και σε όλες τις σωστές επενδύσεις, όπως αυτή των λουτρών Ελευθερών Καβάλας».