ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

0

Πανελλήνιος Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ» των Ιαματικών πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας

Προς Ν.Π.Ι.Δ. «ΤΙΕΔΑ» Α.Ε. του δήμου Αλεξανδρούπολης σχετικά με εξώδικη διαμαρτυρία της 19-07-2021.

Αγαπητοί-τές κύριοι -ιες

Με ιδιαίτερη έκπληξη και απορία λάβαμε την εξώδικο διαμαρτυρία σας. Προφανώς η έλλειψη γνώσης από μέρους σχετικά με την λειτουργία και τους στόχους μας σας οδήγησε σε λανθασμένη εικόνα για το Πανελλήνιο Σύλλογό μας.

Για το λόγο αυτό θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ» των Ιαματικών πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας εδώ και 17 χρόνια αγωνίζεται για την ανάπτυξη και προβολή του θεραπευτικού τουρισμού.
Έδωσε πολλές μάχες για να προωθηθούνε νομοσχέδια για την ανάπτυξη των ελληνικών λουτροπόλεων, χωρίς οποιαδήποτε πολιτική εμπλοκή σε σχέση με τις διοίκησες των λουτροπόλεων σε εθνικό, περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο. Στην κατεύθυνση αυτή μάλιστα συνεργάζεται και με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ιαματικών πηγών με έδρα τις Βρυξέλες

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και άλλων αιτιών, πολλές Ελληνικές Λουτροπόλεις αντί να έχουνε ανάπτυξη, έχουνε κλείσει ή υπολειτουργούν.
Εμείς πάντα υποστηρίζουμε ότι μία Λουτρόπολη είναι ένας φορέας υγείας και ευεξίας και για το λόγο αυτό θα πρέπει ακόμη και να επιδοτείται η λειτουργία του.
Αγωνιστήκαμε για να υπάρξει η αναγνώριση των ιαματικών πηγών και μας ικανοποιεί το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχουν αναγνωριστεί πάνω από 80 ιαματικές πηγές και εκκρεμούν και άλλες αναγνωρίσεις.
Παράλληλα διατυπώσαμε πολλές προτάσεις για την νόμιμη λειτουργία των ελληνικών λουτροπόλεων, και μεταξύ αυτών των διαδικασιών και για το ΕιδικόΣήμα Λειτουργίας του Υπουργείου Τουρισμού που θα πρέπει να διαθέτουν

Σχετικά με τα Λουτρά Τραϊανούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης είχαμε απευθυνθεί στην προηγούμενη διοίκηση ζητώντας να μας ενημερώσειαλλά ποτέ δεν πήραμε κάποια απάντηση. Παράλληλα επισκεφτήκαμε την περιοχή για να έχουμε προσωπική αντίληψη και διατυπώσαμε προτάσεις για ανάπτυξη αυτής της λουτρόπολης.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να σημειώσουμε ότι ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΣΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΊΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΎΜΕ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε. με στόχο την προβολή των ελληνικών λουτροπόλεων αλλά και την ευαισθητοποίηση των εθνικών, περιφερειακών ή τοπικών αρχών.

Με την αλλαγή της διοίκησης του δήμου Αλεξανδρούπολης και με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της νέας διοίκησηςστείλαμε επιστολήπρος τον νέο Δήμαρχο, ζητώντας να μας ενημερώσει με ποιο τρόπο σκέφτονται οι νέες δημοτικές αρχές να αναπτύξουν την παραπάνω Λουτρόπολη και παράλληλα επισκεφθήκαμε την Λουτρόπολη για να διαπιστώσουμε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

 

Στη δεύτερη επιστολή μας προς τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης ζητούσαμε να μας πληροφορήσει σχετικά με τη λειτουργία της λουτρόπολης αλλά και για το ζήτημα του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας. Στο σημείο αυτό να διευκρινίσουμε ότι την πληροφόρηση για το ποιες ιαματικές πηγές έχουν ειδικό σήμα λειτουργίας την έχουμε από τις ανακοινώσεις του υπουργείου τουρισμού.

Σημειώνουμε, επίσης, ότι την σημερινή κατάσταση της λουτρόπολης έχουν αναδείξει πολλά τοπικά Μ.Μ.Ε. και μάλιστα με καταγγελτικά δημοσιεύματα για τις διοικήσεις του δήμου που οδήγησαν σε κακή κατάσταση τα λουτρά.

 

Για τους λόγους αυτούς απορρίπτουμε ως παντελώς αβάσιμη την άποψη ότι εμείς το κάνουμε για καθαρά πολιτικούς ή αντιπολιτευτικούς λογούς και δεν το αποδεχόμαστε.

Τέλος, θέλουμε να τονίσουμε τόσο στο δήμαρχο όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί για την ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού και της λουτρόπολης Τραϊανούποληςκαι θα είμαστε πάντα κοντά τους  σε όποια προσπάθεια καταβάλουν.

 

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

του Πανελληνίου Συλλόγου

ο πρόεδρος

 

Ανέστης Αναστασιάδης.