Αρχική Ενημέρωση πολιτών Αναγνωρίστηκαν επισήμως δύο ακόμα ιαματικές πηγές, σε Λέσβο και Νίσυρο 14:19, 24.11.2022

Αναγνωρίστηκαν επισήμως δύο ακόμα ιαματικές πηγές, σε Λέσβο και Νίσυρο 14:19, 24.11.2022

0

Αναγνωρίστηκαν επισήμως δύο ακόμα ιαματικές πηγές, σε Λέσβο και Νίσυρο

ιαματικες πηγες

Οι φυσικοί πόροι «Νερό Δημοτικής Πηγής Λισβορίου» και «Πηγή Λουτρών Παντελίδη “Ιπποκράτης”» μπήκαν στον κατάλογο του υπουργείου Περιβάλλοντος

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, αναγνωρίζεται ως ιαματικός ο φυσικός πόρος «Νερό Δημοτικής Πηγής Λισβορίου», Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Επιπλέον με απόφαση της Προϊστάμενης της Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής Παναγιώτας Διονυσοπούλου, αναγνωρίζεται ως ιαματικός ο φυσικός πόρος «Πηγή Λουτρών Παντελίδη “Ιπποκράτης”», Δήμου Νισύρου.

Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε ότι «άλλοι δυο ιαματικοί φυσικοί πόροι αναγνωρίζονται, και προστίθενται στους 80 ήδη αναγνωρισμένους στο σύνολο της χώρας. Το υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία, τους φορείς και τις τοπικές κοινωνίες, θέτει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, και ιδιαίτερα του ιαματικού τουρισμού και τουρισμού ευεξίας», ανάφερε η υφυπουργός.

Μάλιστα το αρμόδιο υπουργείο έχει προβλέψει και κονδύλια 28 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης, για έργα βιώσιμων υποδομών στις ιαματικές πηγές.

Πηγή: skai.gr