ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΝΙΣΥΡΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ

0

2 εκ. ευρώ δωρεά, για την ανακαίνιση των δημοτικών Ιαματικών Λουτρών Νισύρου

Τις απαραίτητες διαδικασίες ξεκίνησε ο δήμος Νισύρου μετά την μεγάλη δωρεά ύψους 2.000.000 ευρώ από τον Ελληνοαμερικανό με καταγωγή από τη Νίσυρο κ. Νίκο Ανδριώτης προς στην δημοτική επιχείρηση ΔΗΤΟΥΡΕΝ για την ανακαίνιση των Ιαματικών Λουτρών. Από την πλευρά του ο δήμος πρέπει να συμβάλει με ακόμα 2.000.000 ευρώ και να ανακαινίσει και να εκσυγχρονίσει τα Λουτρά.

«Έχουμε ήδη έτοιμες παλιές μελέτες και ξεκινάμε τη διαδικασία που απαιτείται για την επισκευή των Λουτρών», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, ο δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος. «Αυτή τη στιγμή τα Λουτρά λειτουργούν μόνο με τη μία πτέρυγα. Θα κατασκευαστούν όλες οι πτέρυγες εξ΄αρχής. Από το 1986 οι δύο πτέρυγες παραμένουν κατεστραμμένες λόγω αποτυχημένων προσπαθειών επισκευής τους. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, του οποίου οι εργασίες υπολογίζουμε να ξεκινήσουν, του χρόνου, τα Λουτρά θα διαθέτουν 56 δωμάτια».

Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του και τις θερμές ευχαριστίες του για την δωρεά του κ. Ανδριώτη ενώ ανέφερε πως θα οριστεί Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την ανακαίνιση των Δημοτικών Ιαματικών Λουτρών.

Η πηγή των Λουτρών

Τα νερά της θερμής πηγής των Λουτρών εκμεταλλεύονται τα Δημοτικά Λουτρά Μανδρακίου από το 1872. Οι θεραπευτικές ιδιότητες των νερών της πηγής είναι φημισμένες για παθήσεις όπως: ρευματοπάθειες, αρθροπάθειες, δερματικές παθήσεις και παθήσεις του κυκλοφορικού συστήματος. Η μέγιστη θερμοκρασία της πηγής είναι 46 βαθμοί. Τα Δημοτικά Λουτρά της Νισύρου αποτέλεσαν την βάση της οικονομίας της Νισύρου για το μεγαλύτερο διάστημα του 20ου αιώνα έως την δεκαετία του ’80 όπου και κατεστράφησαν οι δύο πτέρυγες.