Προς το Υπουργείο Τουρισμού Θεσσαλονίκης

0

Θέμα: Διακοπή λειτουργιάς  λουτρικών εγκαταστάσεων   λόγω μη έκδοσης Σήματος .

Κύριε Υπουργέ 

Εκτός έπο 10 λουτροπόλεις  που έχουν έκδοση Σήματος Λειτουργίας,   οι άλλες σε όλη την Ελλάδα, άσχετα αν κατέθεσαν φάκελους, δεν έχουν άδεια Σήματος  λειτουργίας .

 Οι δυο μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος  είναι οι μήνες όπου οι λουόμενοι επισκέπτονται τις λουτρικές εγκαταστάσεις για τα μπάνια τους στις διάφορες ανά περιοχή   ιαματικές πήγες . 

Το Υπουργείο Τουρισμού  ασφαλώς δεν προλαβαίνει την έκδοση αυτών των αδειών και   με δική του ευθύνη σήμερα κλείνει λουτροπόλεις που εξαιτίας της οικονομικής  κρίσης εδώ και δέκα χρόνια αρκετές έχουν Βάλει λουκέτο. 

Ζητούμε σαν πανελλήνιος σύλλογος Ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας  σε αυτήν την λουτρική χρονιά 2019 να μην εφαρμοστεί αυτή η διάταξη και στην επόμενη χρονιά εφόσον  αναγνωριστούν και οι επόμενες λουτροπόλεις, θα πρέπει να έχουν την νόμιμη άδεια λειτουργιάς. και το κατάλληλο παραϊατρικό και ιατρικό προσωπικό .

 Αυτήν την πρόταση κάνουμε κύριε Υπουργέ και νομίζουμε ότι αυτή είναι και η λογική της όλης σημερινής κατάστασης σε όλες τις ελληνικές  λουτροπόλεις .

Με εκτίμηση για το Δ.Σ. του Συλλόγου                       Ο Γενικός Γραμματέας

         Ο πρόεδρος 

Ανέστης Αναστασιάδης                                                    Μάκης Κιφοκέρης