Προς ΤΑΙΠΕΔ –Υπουργείο Τουρισμού Δήμους

0

Προς ΤΑΙΠΕΔ –Υπουργείο Τουρισμού Δήμους κλπ

Κύριε Πρόεδρε

Πληροφορηθήκαμε ότι σε λίγες μέρες η και μήνες όπως πάντα θα βγάλετε προς αξιοποίηση –πούληση «έξη -6» λουτροπόλεις Καμένα Βούρλα-Αιδηψός –Πλατύστομο –Ύπατης –Κύθνος κλπ .

Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας στην συνεδρίαση του 16.7.2019 συζήτησε το όλο θέμα σχετικά με την πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ για τις παραπάνω λουτροπόλεις και για τον τρόπο ανάπτυξης του θεραπευτικού μας Τουρισμού ,αλλά και τον τρόπο αξιοποίηση η και πούληση των παραπάνω λουτροπόλεων.

Το Δ.Σ. του πανελλήνιου συλλόγου μετά από ώρες συζήτησης και μεγάλο προβληματισμό και πήρε τις παραπάνω αποφάσεις προς ενημέρωση 1 ον του ΤΑΙΠΕΔ και τους άλλους οργανισμούς που ασχολούνται με το περάνω θέμα.

1ον Ζητούμε όλες οι λουτροπόλεις που στόχο έχουν την ανάπτυξη για την υγεία των πολιτών και καταπολέμηση της ανεργίας να έχουν σαν πρώτο στόχο, λόγο τις διαφορετικότητας της κάθε λουτροπόλεις το τι θεραπεύει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες και όχι μόνο της χώρας μας αλλά όλου του κόσμου μιας και η υγεία δεν έχει σύνορα .

2ον- Ζητούμε τις λουτροπόλεις που τυχόν θα δοθούν σε ιδιώτες για αξιοποίηση 1 ον να υπάρχει εγγύηση ότι είναι φερέγγυοι και όχι σε λίγους μήνες δεν θα τις εγκαταλείψουν με τεράστια χρέη και αλλά παρατράγουδα .

3ον- Οι εγκαταστάσεις αν και θα είναι πιθανόν ξενοδοχεία και 5 αστέρων και τέλειες λουτρικές εγκαταστάσεις το ερώτημα είναι αν θα μπορούν να έχουν και οι απλή πολίτες πρόσβαση να τις επισκεφτούν αυτές τις λουτροπόλεις η θα έχουμε εισαγόμενους πλούσιους από έξω λουόμενους π.χ .παλιούρι Χαλκιδικής που για την παραμονή ενός λουόμενου το
κόστος ξεπερνά της 280 ευρώ την ημέρα.

4ον-  Ζητούμε στην συμφωνία που θα πραγματοποιήσει το κράτος να έχει στο συμφωνητικό του και αυτές τις περιπτώσεις μιας και η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει στον ΕΟΠΠΥ να έχουν οι λουόμενοι λουτρικό επίδομα που παλαιοτέρα για κάθε λουόμενο ήταν περίπου για 15 ημέρες 500 ευρώ ενώ σήμερα είναι μόνο 150 ευρώ και αυτό με προϋποθέσεις που σχεδόν δεν τα παίρνει κανένας λουόμενος με αποτέλεσμα σχεδόν όλες οι λουτροπόλεις της χώρας να έχουν πτώση από πλευράς προσελκύσει στις ελληνικές λουτροπόλεις πάνω από 60% .

Τέλος ζητούμε την όλοι προκήρυξη να την έχουμε και εμείς σαν πανελλαδικός φορέας προκειμένου να μπορέσουμε αν είναι δυνατόν να κάνουμε και τις δίκες μας προτάσεις μιας και έχουμε τεράστια εμπειρία σχετικά με την λειτουργιά μια λουτροπόλεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη .

Με εκτίμηση ο Γενικός Γραμματέα
Γεια το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Αχιλλέας Μεταλούλης
Ανέστης Αναστασιάδης
Θεσσαλονίκη 20.8.2019