ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 25/6/2024

0

 

ΠΑΝΕΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ .LOYTROPOLEIS.COM

Δελτίο Τύπου 6-07-2024

Αναλυτική συζήτηση για τις εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χώρο πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας στην τελευταία συνεδρίαση του, που πραγματοποιηθηκε στα γραφεία του Πανελλήνιου Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και μέλη των Επιτρόπων Δουλειάς.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης, παρουσίασε ένα σύντομο απολογισμό της δράσης του συλλόγου το τελευταίο χρονικό διάστημα, και ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές λουτροπόλεις, σε σχέση με τα προβλήματα που τις απασχολούν και τις παρεμβάσεις του Πανελληνίου Συλλόγου.

Στο πλαίσιο αυτό συζήτησε την πρόταση για συμμετοχή του Πανελλήνιου Συλλόγου στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου (ESPA) που θα πραγματοποιηθεί στην Λιθουανία στις 25 Σεπτέμβριου 2024. Καθώς και τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού συνέδριου Therme Selce, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου 2024 στην Κροατία και στις Βρυξέλλες και την επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου προς τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο (ESPA), σχετικά με το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε 13 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

Ακολούθησε η ενημέρωση από τον αντιπρόεδρο και υπεύθυνο τύπου Αχιλλέα Μεταλούλη σε Γερμανικές ιαματικές πήγες στη Βάδη -Βυρτεμβέργη, και από το μέλος του Δ.Σ. Ανέστη Βασιλειάδη στα λουτρά της Ρόδου.

Ανάδειξη προβλημάτων

Στη συνέχεια το Δ.Σ. εξέτασε την καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και τον δήμο Παγγαίου, σχετικά με τις καθυστερήσεις και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις στην επένδυση στα λουτρά Ελευθερών Καβάλας. Ανέλυσε τα δεδομένα της συμμετοχής της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού και την προβολή μερικών ιαματικών πηγών και όχι όλων. Και εξέφρασε τον προβληματισμό του, που το πολυθεραπευτήριο των Κρηνίδων της Καβάλας, για την φετινή χρόνια θα εργάζεται μόνο για ελάχιστες ημέρες λόγω της επένδυσης που γίνεται.

Συζήτησε την επιστολή προς το γραφείο δημάρχου του δήμου Βόλβης σχετικά με τη συνέντευξη που έδωσε και δεν ανέφερε ούτε με μία λέξη για την κατάσταση στα λουτρά Απολλωνίας. Εξέφρασε την ανησυχία του για το αναψυκτήριο των ιαματικών πηγών Πόζαρ του δήμου Αλμωπίας, και συζήτησε την ανακοίνωση του δήμαρχου Ζαχάρως Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, ότι θα πρέπει να ανοίγουν πιο νωρίς τα ιαματικά λουτρά Καϊάφα, προς όφελος των λουόμενων και της τοπικής οικονομίας. Για το θέμα η πρόταση του Πανελλήνιου Συλλόγου είναι η λουτρόπολη να παραμένει ανοιχτή για όλη τη χρονιά.

 

Θετικές πρωτοβουλίες

Το Δ.Σ. ενημερώθηκε για την επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου προς τον πρόεδρο του συνεδρίου των Αγράφων της Πίνδου με θέμα τα ιαματικά νερά, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου στα λουτρά Σμοκόβου. Καθώς και τα εγκαίνια των ιαματικών λουτρών Πολυχνήτου της Λέσβου παρουσία όλων των εκπροσώπων της περιοχής.

Το Δ.Σ. συζήτησε την ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλου Γορτυνίας Γιώργου Καπλάνη, ότι χρειάζεται «όραμα και σχέδιο για την αναγέννηση των λουτρών Ηρέας» σε εφημερίδα της περιοχής, καθώς την πρωτοβουλία του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για 11 ημέρες δωρεάν διακοπές στον Έβρο για τους δικαιούχους, όπου για πρώτη φορά περιλαμβάνει και τον ιαματικό τουρισμό για όλους.

 

Νέο Παράρτημα

Τέλος το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα, μετά από πρόταση του πρόεδρου Ανέστη Αναστασιάδη, την δημιουργία παραρτήματος στο δήμο της Κύθνου και τον ορισμό ως υπεύθυνου για την δημιουργία του παραρτήματος του Δημήτρη Βασάλου, (Δημοτικού Σύμβουλου Κύθνου, μέλους της Δημοτικής Επιτροπής και μέλους του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Κέας, Κύθνου και Σερίφου), ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον τομέα του θεραπευτικού τουρισμού, και θα είναι και ο προσωρινός πρόεδρος του Δ.Σ. του παραρτήματος.

Ευχαριστούμε για την προβολή, τη μετάδοση και την δημοσίευση.

Για το Γραφείο Τύπου

Αχιλλέας Μεταλούλης

Τηλ. επικ. 6944440224

axmetaloulis@HYPERLINK “mailto:axmetalo@otenet.gr”gmail.coHYPERLINK “mailto:axmetalo@otenet.gr”HYPERLINK mailto:axmetalo@otenet.grm