Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΛΒΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΗΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΛΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΕΠΕΝΔΥΤΗ 10 ΜΕ 15 ΕΚ ΤΙ ΝΑ ΠΩ

0

 

Η διοίκηση του δήμου ανοίγει και πάλι τον φάκελο αξιοποίησης των εγκαταστάσεων, ο οποίος έμεινε στα συρτάρια το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας

Νέο κύκλο επαφών με ιδιώτες επενδυτές για την αξιοποίηση των Λουτρών Νέας Απολλωνίας έχει ανοίξει ο δήμος Βόλβης.

Παρότι στις πρώτες διερευνητικές συζητήσεις που ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο χρόνια διαφάνηκε ότι υπήρξε επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή – φιλέτο του δήμου, η υπόθεση πάγωσε, εξαιτίας της πανδημίας. Πλέον, η διοίκηση του δήμου επανεκκινεί την προσπάθεια για «αναγέννηση» των εγκαταστάσεων που ρημάζουν από την εγκατάλειψη, προκειμένου η λουτρούπολη να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Η παλιά λουτρόπολη παραμένει κλειστή από τον Μάρτιο του 2019, ενώ οι νέες εγκαταστάσεις, έργο που κόστισε 24 εκ. ευρώ, και ολοκληρώθηκε περίπου το 2000 δεν λειτούργησαν ποτέ και αφέθηκαν στη φθορά του χρόνου και κάθε είδους βανδαλισμών, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σήμερα σε τραγική κατάσταση. Πριν από δύο χρόνια εκπονήθηκε Μελέτη Βιωσιμότητας και Ανάπτυξης των Λουτρών από εταιρία επενδυτικών συμβούλων, κατ’ εντολή του δήμου Βόλβης, σύμφωνα με την οποία η μονάδα διαθέτει εχέγγυα ανάπτυξης. Η μελέτη έδειξε ότι με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ανακαίνιση – αναμόρφωση όλων των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού, καθώς και τις ανάλογες προωθητικές ενέργειες, η λουτρόπολη μπορεί να διατηρήσει μικτό περιθώριο κέρδους της τάξης του 45% και να αποκτήσει πληρότητα που θα φτάνει στο 90%, αυξάνοντας σημαντικά τον αριθμό των εργαζομένων της. Παράλληλα, υποδείχτηκαν και τρόποι χρηματοδότησης, μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων που επιδοτούν τουριστικές επενδύσεις σε ποσοστό έως και 60%.

«Η επιχείρηση είναι κλειστή λόγω των συσσωρευμένων χρεών, ενώ η περικοπή της επιδότησης για ιαματικό τουρισμό με τα κουπόνια που έδιναν στους ασφαλισμένους ήταν καθοριστική για την εξέλιξή της. Στην προσπάθεια εξεύρεσης επενδυτών υπήρξε ενδιαφέρον, όμως η όλη διαδικασία τόσο διότι είχαν εγκατασταθεί μετανάστες στα ιδιωτικά καταλύματα, όσο και λόγω της πανδημίας. Τώρα που έφυγαν οι μετανάστες και βελτιώνεται η κατάσταση με την πανδημία αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον, οπότε πιστεύω ότι στο προσεχές διάστημα θα έχουμε εξελίξεις», είπε στη Voria.gr ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας.

Ο διαγωνισμός που πρόκειται να προκηρυχθεί θα αφορά τόσο τις παλιές όσο και τις νέες λουτρικές εγκαταστάσεις και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει με βάση και την οικονομοτεχνική μελέτη, θα απαιτηθούν επενδύσεις ύψους 10 με 15 εκ. ευρώ για να ανακατασκευαστούν οι εγκαταστάσεις ώστε να προσφέρονται ποιοτικές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους λουόμενους. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον δήμαρχο, τα χρέη μπορούν να συμψηφιστούν με το μίσθωμα που θα συμφωνηθεί.

«Το χρέος ανέρχεται σε περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ. Δεν είναι απαγορευτικό για να γίνει την επένδυση. Σε συζητήσεις που είχαμε κάνει, είχαμε πει ότι οι υποχρεώσεις αυτές μπορούν να αναληφθούν έναντι του ενοικίου, δηλαδή να αφαιρούνται από το μίσθωμα, οπότε όλα θα πάνε καλά. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ένας επενδυτής που να ρίξει κεφάλαια για να αναμορφώσει τις εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι παλιές και να μπορέσει να προσελκύσει κόσμο. Θεωρούμε ότι ένας καλός επενδυτής μπορεί να το πετύχει. Είναι μία πολύ ωραία παραλίμνια περιοχή, κοντά στη Θεσσαλονίκη, στο αεροδρόμιο, στην Εγνατία οδό, δηλαδή με εύκολη πρόσβαση και μπορεί πραγματικά να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης για όλη την περιοχή», τόνισε ο δήμαρχος.

Να σημειωθεί ότι τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας διαθέτουν ιαματικά νερά θερμοκρασίας 50 βαθμών, που ενδείκνυνται για λουτροθεραπεία και για εισπνοθεραπεία. Η δε νέα λουτρόπολης, που δεν λειτούργησε ποτέ, περιλαμβάνει ξενοδοχειακή μονάδα 220 κλινών, λουτροθεραπευτήριο με δύο μεγάλες πισίνες, υδρομασάζ και μία μονάδα αποκατάστασης μετατραυματικών παθήσεων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΗΚΕΙ:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΝΕΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ , ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

Μια επένδυση στην Amazon ύψους 200 € θα μπορούσε να σας αποφέρει έναν επιπλέον μισθό.
Investingops
|
Διαφήμιση
Ο Ψύκτης που Δροσίζει το σπίτι & δουλεύει τζάμπα. Καλύτερο από ανεμιστήρα
Δροσίζει,Καθαρίζει & Υγραίνει τον αέρα
|
Διαφήμιση
Θεσσαλονίκη: Οι πρώτες εικόνες του Αντόνιο Μπαντέρας στα γυρίσματα (φωτο+vid)
Τα γυρίσματα γίνονται κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με τους εκπροσώπους τον ΜΜΕ να πολιορκούν τον χώρο για μια εικόνα του Ισπανού σούπερ σταρ
voria.gr
Οι Πρώην Αεροσυνοδοί Αποκαλύπτουν Τι Πραγματικά Συμβαίνει Στο Αεροπλάνο
The Family Breeze
|
Διαφήμιση
10:40
ΓΡΕΒΕΝΑ: ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ
10:21
ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΣΤΟΝ Δ. ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ – ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ 288 ΑΤΟΜΑ, 1 ΣΥΛΛΗΨΗ
10:12
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΜΠΑΡΑΖ ΚΛΟΠΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΠΥΛΑΙΑ ΧΟΡΤΙΑΤΗ
10:07
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΕ ΙΧ 7 ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ – ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΣΥΛΛΗΨΗ 26ΧΡΟΝΟΥ
09:53
ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ: ΝΕΑ RAPID TEST ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09:43
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΜΟΛΙΣ ΤΡΙΑ ΘΕΤΙΚΑ RAPID TEST ΧΘΕΣ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 451
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Θεσσαλονίκη: Οι πρώτες εικόνες του Αντόνιο Μπαντέρας στα γυρίσματα (φωτο+vid)
Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το θανατηφόρο τροχαίο στον σταθμό
Μελέτη: Η προστασία από τα εμβόλια Pfizer και Moderna ίσως διαρκεί για χρόνια
Γώγος για μετάλλαξη Δέλτα: Ποια είναι τα συμπτώματα
by Taboola

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

A+
A-

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
VORIA.GR| © 2014
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
|
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
|
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ >>

0

Πηγή: https://www.voria.gr/article/dimos-volvis-anazopironete-to-ependitiko-endiaferon-gia-ta-loutra-apollonias