ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

0

Πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας..

ΘΕΜΑ ΚΟΨΙΜΩ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Αγαπητά μέλη του συλλόγου που δεν είσαστε παρόντα

Ασφαλώς στη ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ δεν περιμέναμε τα γεγονότα που περνάμε μέχρι και σήμερα.

Το θέμα της υγείας ήταν το θέμα της χρονιάς. Η Ελλάδα μετά την οικονομική κρίση άντεξε και στο θέμα της υγείας επίσης, αλλά με χιλιάδες απώλειες συνάνθρωπων μας και δύσκολους αγώνες μέσα στα Νοσοκομεία μας.

Αλλά εκείνο που κατάφερε ο ιός ήταν να μας φυλακίσει για έναν ακόμη ολόκληρο χρόνο και όσοι στα (χρόνια της χούντας) περάσαμε φυλακές συμπληρώσαμε ακόμα έναν χρόνο με εντολή Κορωναιού.

Εμείς συνεχίσαμε τον αγώνα παρά τις δυσκολίες, συνεδριάσαμε αρκετές φορές και αναδείξουμε τα προβλήματα του θεραπευτικού  τουρισμού.

 

Σταθήκαμε στο πλευρό των Ελληνικών λουτροπόλεων, ζητήσαμε βοήθεια από τα αρμόδια υπουργεία να στηρίξουμε τους επαγγελματίες σε αυτές τις περιοχές μπας και αντέξουν και δεν ξαναμαραζώσουν ως επίσης και τις λουτροπόλεις.

 

Προσπαθήσαμε να βγούμε στον αέρα με πάρα πολλές δυσκολίες σε στυλ τηλεδιάσκεψης και τα καταφέραμε.

 

Συνεργαστήκαμε με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο ιαματικών πηγών πού έχει έδρα τις Βρυξέλλες και τα καταφέραμε και αυτός μας ενημερώνουν από τις Βρυξέλλες ότι για τον τουρισμό εγκρίθηκε ένα ποσόν που  ξεπερνάει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα προς το Υπουργείο Τουρισμού για να αναγνωρίσει και τις υπόλοιπες ιαματικές πηγές που μέχρι σήμερα δεν αναγνωρίστηκαν.

 

Διαμαρτυρηθήκαμε, επίσης, γιατί η αρμόδια επιτροπή που συστάθηκε για τον Τουρισμό ευεξίες που εμείς σαν σύλλογος δεν συμμετέχουμε.

 

Επισκεφτήκαμε τα λουτρά του Δήμου Αλμωπίας και είχαμε άμεση συνεργασία με το Δήμο αλλά και με το σύλλογο ενοικιαζομένων δωματίων.

 

Επισκεφθήκαμε τα Λουτρά Ικαρίας με την παρουσία του Αντιπρόεδρου μας Αχιλλέα Μεταλούλη.

 

Ζητήσαμε πολλές φορές από το ΤΑΙΠΕΔ τα ΛΟΥΤΡΑ που ανήκουν σε αυτόν το φορέα να αναπτυχθούν εδώ και τώρα με οποιαδήποτε μορφή και όχι να είναι στη σημερινή κατάσταση που οι περισσότερες από αυτές είναι κλειστές όπως τα  λουτρά της Κύθνου των Θερμοπυλών του Πλατυστόμου των Καμένων Βούρλων και σε πολλά νησιά μας που οι  περισσότερες ιαματικές πηγές και αυτές είναι κλειστές

 

Ζητήσαμε, επίσης, από τα διάφορα Υπουργεία κυρίως των οικονομικών να δοθεί ένα συγκεκριμένο ποσό και να ονομαστεί για την ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού πάνω σε αυτό το θέμα.

 

Το Υπουργείο τουρισμού ΠΕΡΑΣΕ νομοσχέδιο στο Υπουργικό συμβούλιο και μας ενημερώνει ότι θα αναβαθμιστούν οι Ελληνικές λουτροπόλεις προκειμένου να είναι και ανταγωνιστικές. Εν αναμονή του νομοσχεδίου στη βουλή για να διαπιστώσουμε τις προθέσεις και προτάσεις του Υπουργού.

 

Συναντηθήκαμε σε συνεδρίαση που κάναμε στη Θεσσαλονίκη με εκπροσώπους των ιαματικών πηγών των λουτρών Απολλωνίας του δήμου Βόλβης και προτείναμε να μπορέσουν εδώ και τώρα να λειτουργήσουν γιατί και τα καινούργια και τα παλιά λουτρά είναι σήμερα κλειστά.

 

Συναντηθήκαμε με εκπροσώπους ξένων εταιριών για την ανάπτυξη των λουτρών Θέρμης και όχι μόνο και καταγγέλλαμε τον δήμο Θεσσαλονίκης για τη σημερινή απαράδεκτη εμφάνιση των λουτρών.

 

Ζητήσαμε από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης την άμεση έγκριση του προγράμματος ανάπτυξης των λουτρών Ελεύθερων Καβαλάς μετά από την επίσκεψη μας στα λουτρά.

 

Ζητήσαμε, επίσης, από το ΤΑΙΠΕΔ τα Λουτρά Πλατυστόμου, τα οποία είναι κλειστά εδώ και δύο χρόνια, να ξαναλειτουργήσουν αλλά απευθυνθήκαμε και στο Δήμο Μακρακώμης αλλά δεν βλέπουμε κάποια ανταπόκριση.

 

Ζητήσαμε για τα Λουτρά Νιγρίτας να λειτουργούν όλο το χρόνο και όχι για δυο μόνο  μήνες.

 

Επισκεφθήκαμε τα Λουτρά της Λήμνου και καταγγείλαμε τον δήμο που τα λουτρά είναι κλειστά.

 

Εάν όλα πάνε καλά και επαναλειτουργήσει η αγορά, ο σύλλογός μας κάθε χρόνο κάνει την κεντρική του εκδήλωση στα μέσα του Φλεβάρη. Τότε θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς με την παρουσία των μελών μας και το μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ελπίζουμε και πιστεύουμε να το πετύχουμε και το 2021 .

 

Δημιουργήσαμε δύο παραρτήματα στο δήμο Τρικκαίων (Ριζώματα) και στο δήμο της Κύθνου Αλλά και δυναμικά στον Δήμο Καμένων βούρλων με εκπρόσωπο μας στο Δ.Σ.

 

Αυτά τα λίγα θέλω να τονίσω και να κόψω την πίτα των γραφείων του συλλόγου έτσι μοναχικά δίχως την παρουσία των μελών του Δ.Σ. και να  στείλω τις ευχές μου σε όλες τις Ελληνικές λουτροπόλεις ότι θα είμαστε πάντα κοντά τους και θα αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη αυτού του θαυμάσιου ιαματικού νερού  που έχει η πατρίδα μας αλλά και όλη η ανθρωπότητα διότι αυτό αφορά αρχικά την υγεία μας ακόμη και στη σημερινή απαράδεκτη πραγματικότητα

 

Και αυτό προτείνει και ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος που είναι η Υγεία η προβολή αλλά και ανάπτυξη όλων των ευρωπαϊκών Λουτροπόλεων.

 

Με αυτά τα λίγα θα κόψουμε την ΠΙΤΑ του συλλόγου μας μέσω ενός μικρού βίντεο για να γνωρίζετε όλοι που θα μας βλέπετε πού έπεσε το φλουρί και το φλουρί ελπίζω να πέσει σε όλους μας για το καλό της υγείας ολόκληρης της ανθρωπότητας

 

Καλή μας Χρονιά

 

Ο Πρόεδρος

 

Ανέστης Αναστασιάδης.             ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 5/1/2021